Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Μήνυμα από Μαξίμου στον Παπουτσή

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η δημόσια τοποθέτηση του Χάρη Παμπούκη, για τη χρησιμότητα της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την αντίδραση του Χρήστου Παπουτσή.
Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες έχουν περάσει πλέον στα χέρια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος έσπευσε να σηκώσει το γάντι, αντιλαμβανόμενος ότι πίσω από όσα δήλωσε ο άλλοτε στενότερος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, και σημερινός αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κρύβονται απόψεις που εκπορεύονται από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι η πολιτική ισορροπία στις σχέσεις του Χρήστου Παπουτσή με τον Γιώργο Παπανδρέου, και το πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει περάσει από πληθώρα διακυμάνσεων μετά τον Οκτώβριο του 2009, και την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΦΕΕ μάλιστα, που βρέθηκε με συνέπεια απέναντι στον Κώστα Σημίτη στα χρόνια του εκσυγχρονισμού, έχει διακριτές φιλοδοξίες για το προσωπικό μέλλον του στο ΠΑΣΟΚ, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, και η θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του παρέχει την ευχέρεια να εμπεδώνει τις σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό, και να οικοδομεί το προφίλ του στην κοινωνία.