Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο Σαμαράς “ψηφίζει”… ήρεμη δύναμη


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την τακτική της πολιτικής αυτοσυγκράτησης έχει ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μην δοθεί «πάτημα» στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που συστηματικά πλέον το τελευταίο διάστημα υψώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, προκαλώντας ευθέως τη Συγγρού να απαντήσει στο ίδιο μοτίβο.
Η χθεσινή επίθεση του Θεόδωρου Πάγκαλου θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες, η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι. Από τη Συγγρού ωστόσο, υπό την καθοδήγηση και του Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος έδωσε το παράδειγμα, αλλά και τις σχετικές κατευθύνσεις, επέλεξαν να μην απαντήσουν σε οξείς τόνους, αλλά να αφήσουν τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να εκτεθεί, και να δείξουν με τον τρόπο αυτό τη διαφορά πολιτικού πολιτισμού ανάμεσα στα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.
Την τακτική αυτή σχεδιάζει να ακολουθήσει και στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς, διαπιστώνοντας ότι μετά από επίμονο και συνεπή αγώνα μηνών, η κοινωνία αρχίζει πλέον να στρέφεται προς τη Νέα Δημοκρατία. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να δείχνει με κάθε ευκαιρία που του προσφέρεται ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι», επιχειρώντας έτσι να κεφαλαιοποιήσει περαιτέρω την πολιτική και κοινωνική αφαίμαξη του ΠΑΣΟΚ.