Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οικονομική Αστυνομία: Οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν στο “11012”

 Στον πενταψήφιο αριθμό “11012” θα μπορούν οι πολίτες από σήμερα να καταγγέλλουν φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα..
Πρόκειται για τον νέο τηλεφωνικό αριθμό της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.
Η νέα υπηρεσία της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί άμεσους ελέγχους και θα συντάσσει δικογραφίες σε βάρος των φοροφυγάδων ή άλλων παρανομούντων. Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ “οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι στοχευμένοι. Δεν θα υπάρχουν τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες. Θα πραγματοποιούνται έρευνες μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών ή και ύστερα από παραγγελίες δικαστικών αρχών. Πολλοί από τους παρανομούντες θα οδηγούνται στο αυτόφωρο”.
Ακόμη οι πολίτες μπορούν να κάνούν τις καταγγελίες τους το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας στο e-mail fpccu@hellenicpolice.gr. Στη νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛΑΣ θα υπηρετούν περίπου 200 αστυνομικοί, γενικών κι ειδικών καθηκόντων.



.