Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στην ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν υπάλληλοι συντήρησης της Εγνατίας Οδού (Εργοτάξιο Δερβένιου Θεσ/νίκης), οι οποίοι απασχολούνται από την εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.
Με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλαν στη zougla.gr, οι εργαζόμενοι στην ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. καταγγέλλουν ότι παραμένουν επί τέσσερις μήνες απλήρωτοι, και για το λόγο αυτό προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
Στο μήνυμα, μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «οι υπάλληλοι της ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε που έχει πάρει υπεργολαβία την συντήρηση της Εγνατίας οδού που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο σε βάρδιες 365 μέρες το χρόνο και γιορτές και αργίες που είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση και την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων του οδικού δικτύου και κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας λόγω επικινδυνότητας έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης διότι είναι απλήρωτοι 4 μήνες».
Το πιο εξωφρενικό, για τους ίδιους, όπως καταγγέλλουν, είναι η απάντηση της εταιρείας στις εκκλήσεις τους για καταβολή των δεδουλευμένων, η οποία, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «είναι προσωπικά τηλεφωνήματα στους εργαζόμενους και απειλές για απόλυση εάν δεν διακόψουν την επίσχεση εργασίας».