Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η “Ελευθεροτυπία” τα βάζει με το Καστρί

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στην επίθεση περνάει και πάλι σήμερα η «Ελευθεροτυπία», ασκώντας σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, καθώς στρέφει τα βέλη της ευθέως στο Καστρί και τον αδελφό του Πρωθυπουργού Αντρίκο Παπανδρέου..
Η εφημερίδα υποστηρίζει, δημοσιεύοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με δράσεις για το περιβάλλον, εμφανίζεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων «Unigestion».
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ το οποίο έχει κάνει και δημοσιεύει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, στους πελάτες της ασφάλιστρα κινδύνου, τα λεγόμενα CDS, για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μιας χώρας της ευρωζώνης, όπως είναι η Ελλάδα.
Η «Ελευθεροτυπία» εγείρει θέμα ηθικής τάξεως για τον Γιώργο Παπανδρέου, και καλεί το Μέγαρο Μαξίμου να πάρει θέση. Δίνει έτσι συνέχεια στην τακτική της μάχιμης και σκληρής κριτικής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, που έχει ενταθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, με αφετηρία τις αποκαλύψεις για το ναυάγιο της συμφωνίας με το Κατάρ για το Ελληνικό.
Η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου έχει επιλέξει άτεγκτη γραμμή απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου, και δεν είναι λίγες οι φορές που με προσωπικά σημειώματά της από τις σελίδες της εφημερίδας, με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό και Υπουργούς, ανοίγει κρίσιμα θέματα επικαιρότητας