Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Γλυπτά με έμπνευση από την Αιανή


Εργαστήριο - συμπόσιο γλυπτικής με τίτλο «Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα εικαστικά έργα» οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά αυτές τις μέρες από τη Λ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.
Οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής μπορούν να παρακολουθήσουν πώς ένα ντόπιο «πολύτιμο» υλικό, όπως το μάρμαρο, μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τις αρχαιότητες της περιοχής.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν έχουν ήδη ξεκινήσει να λαξεύουν το μάρμαρο και θα συνεχίσουν να εργάζονται καθημερινά έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου, οπότε και θα γίνει η παρουσίαση των έργων. Στο διάστημα αυτό ο χώρος θα είναι ανοιχτός κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες κατά την εργασία τους και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των έργων από τους δημιουργούς.
Στο εργαστήριο -συμπόσιο γλυπτικής συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ορέστης Διαμάντης, Φίλιππος Καλαμάρας, Θάνος Καρώνης, Βασιλική Κυριάκη, Θωμάς Μακινατζής, Δήμητρα Ξενάκη, Κωνσταντίνος Παλιάν, Ζωή Σεϊτάνη, Χρύσα Σταύρεβα, Αλεξάνδρα Τσίτσιντα. Στη διοργάνωση συμμετέχει και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, ο ψηφιδογράφος Γρηγόρης Τζαναμπέτης θα εκπαιδεύσει μαθητές στην τέχνη του ψηφιδωτού.









.