Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη, επικρατώντας της Κίνας με 8-9. Μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική γυναικών του πόλο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό που πήρε μετάλλιο τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες (2004), όσο και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2010). Τα κορίτσια του προπονητή Γιώργου Μορφέση, έπιασαν εκπληκτική απόδοση.
Οι οικοδέσποινες έπαιξαν δυνατά κρατώντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες με αντεπιθέσεις κατάφεραν να κρατήσουν την πρωτοπορία. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Η εθνική μας δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ! Ακόμη και στο τέλος, όταν η Κίνα πλησίασε στο ένα γκολ, οι παίκτριες της εθνικής διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν άφησαν να τους φύγει από τα χέρια το χρυσό μετάλλιο.
Μπορεί να είχε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και World League, ωστόσο μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου δεν είχε. Προηγήθηκε από την αρχή και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τη διαφορά της.
Στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο είχε μια διαφορά 2-3 γκολ, όμως στην τελευταία περίοδο η Κίνα έκανε την αντεπίθεσή της και προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, λίγο πριν από το τέλος μείωσε στο ένα γκολ και είχε και την προτελευταία επίθεση του αγώνα, για να ισοφαρίσει. Όμως, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτρια παραπάνω δεν τα κατάφερε και η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή του κόσμου!
Η Ρουμπέση σημείωσε τρία γκολ και άλλα τρία έβαλε η Ασημάκη. Από ένα πέτυχαν οι Μανωλιουδάκη, Μελιδώνη και Λιόση.
Ο κόσμος που γέμισε το κολυμβητήριο χειροκρότησε τα κορίτσια και αναγνώρισε πως κατέκτησαν δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα, η Κούβδου αναδείχθηκε σε κορυφαία τερματοφύλακας του τουρνουά, ενώ η Αντιγόνη Ρουμπέση είναι μέλος της καλύτερες επτάδας!
Ισπανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία και Κίνα τα θύματα της Ελλάδας στην κούρσα για το χρυσό μετάλλιο.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4
Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ, Λιου, Σουν Γιούχουν, Χε, Σουν Γιάτινγκ, Σονγκ, Τσεν, Γουάνγκ Γι, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν
Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.
1η περίοδος (2-2)
0-1 για την Ελλάδα με γκολ της Ασημάκη
1-1 για την Κίνα με την Πινγκ Λιου
1-2 για την Ελλάδα με γκολ της Ρουμπέση
2-2 για την Κίνα με την Γι
2η περίοδος (0-2)
2-3 για την Ελλάδα με το δεύτερο γκολ της Ρουμπέση
2-4 για την Ελλάδα με την Μανωλιουδάκη
3η περίοδος
2-5 για την Ελλάδα με το τρίτο γκολ της Ρουμπέση
3-5 μείωσε η Κίνα με την Λιου
3-6 για την Ελλάδα με την Ασημάκη
4-6 μείωσε ξανά η Κίνα στα δύο γκολ με την Τενγκ
4-7 και πάλι προβάδισμα τριών γκολ για την Ελλάδα με την Μελιδώνη
5-7 μείωσε η Κίνα με την Βι Γουάνγκ
5-8 με σκόρερ την Ασημάκη που φτάνει τα τρία γκολ
6-8 μείωσε ξανά η Κίνα με την Γι Γουάνγκ
4η περίοδος
6-9 Και πάλι στο +3 η Ελλάδα με τη Λιόση
7-9 μείωσε για την Κίνα η Σογνκ
8-9 γκολ από τη Σουν Γιούχουν