Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ο Βενιζέλος αρχίζει τις παροχές

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η Συμφωνία των Βρυξελλών σκόρπισε ενθουσιασμό στην Κυβέρνηση, και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να «σηκώσει κεφάλι».

Κατανοούν βέβαια ότι δεν θα είναι εύκολο να ανατραπεί το δυσμενές για την κυβερνητική παράταξη κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, πλέον όμως έχουν στα χέρια τους τα κατάλληλα εργαλεία, τουλάχιστον για να προσπαθήσουν.
Όπως λοιπόν φαίνεται και από το περιεχόμενο των όσων είπαν με συνεντεύξεις τους το τελευταίο διήμερο κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Παντελής Οικονόμου, πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ θα είναι πλέον η αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.
Δηλαδή, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, και σίγουρα πριν από τον χειμώνα του 2011, να δοθούν οικονομικές ενισχύσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους, και να στηριχτεί το εισόδημα εκείνων οι οποίοι υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες, από την επιβολή των μέτρων σκληρής λιτότητας του Μνημονίου Ι και του Μεσοπρόθεσμου.
Τη σχετική στρατηγική θα κληθεί να υλοποιήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θεωρείται ότι διαθέτει σημαντικές εφεδρείες εμπιστοσύνης στην κοινωνία, και ιδιαίτερα σε εκλογικά στρώματα που δεν ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ.
Μια στρατηγική που στοχεύει στο να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να ροκανίσει τη διαφορά που το χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία. Και να παίξει «τα ρέστα του», σε μια πολωτική αναμέτρηση, όπου θα επιδιώξει τον επαναπατρισμό δικών του ψηφοφόρων, οι οποίοι δηλώνουν σήμερα στις δημοσκοπήσεις ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τους Οικολόγους, είτε το Άρμα Πολιτών.