Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί αγγουριών δίνουν μάχη επιβίωσης.

Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της αβεβαιότητας οι καλλιεργητές παραγωγής θερμοκηπιακών αγγουριών στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης. Από την μια πλευρά η οικονομική κρίση και από την άλλη οι δυσκολίες στην καλλιέργεια ενός προϊόντος που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και μεγάλες απαιτήσεις. Οι νέοι στην Νυμφόπετρα κάτω από αυτές τις συνθήκες δίνουν την μάχη της επιβίωσης, αγωνιζόμενοι σκληρά για να επιτύχουν τον καλύτερο αποτέλεσμα, με κύριο στόχο την καλή ποιότητα του προϊόντος τους. Αυτό είναι και το ισχυρό όπλο τους απέναντι στον ανταγωνισμό. «Χρησιμοποιούμε μέσα που είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε . Γίνονται τακτικοί έλεγχοι στο παραγόμενο προϊόν» μας λέει ο κ. Γεράσιμος Κουντουρίδης παραγωγός Θερμοκηπιακών αγγουριών. Οι εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες όμως η παρουσία των καλλιεργητών είναι επιβεβλημένη καθημερινά. «Από το πρωί είμαστε καθημερινά μέσα για να παρακολουθούμε την ανάπτυξη των φυτών των αγγουριών και να παρεμβαίνουμε όπου αυτό χρειάζεται» τονίζει ο κ. Δημήτρης Κουντουρίδης. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από τις εγκαταστάσεις παραγωγής Θερμοκηπιακών αγγουριών στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης.