Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"Εμπιστοσύνη στους πολίτες και όχι στην κυβέρνηση"

Κύρια σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση πρότασης για "Παροχή Ψήφου Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση". ..

Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης :
• Μίλησε για προφανή και δεδηλωμένη αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει ουσιαστικά τη διακυβέρνηση της χώρας.
• Χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ως "τεχνητή αναπνοή" για το ΠΑΣΟΚ και όχι ως για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το κομματικό συμφέρον υπερίσχυσε του εθνικού.
• Υπενθύμισε την υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Προέδρου της κ. Σαμαρά, καθώς και τις δημιουργικές προτάσεις του για την ανάταξη της χώρας.
• Υπεραμύνθηκε της διπλωματίας των αγωγών και των μεγάλων διεθνών ενεργειακών συμφωνιών που υπεγράφησαν από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες κινδυνεύουν να ματαιωθούν λόγω της αδράνειας των τελευταίων 20 μηνών.
• Κατηγόρησε την κυβέρνηση, αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων όπως η Δ.Ε.Η., για κωλυσιεργία, λανθασμένους σχεδιασμούς και χειρισμούς, που οφείλονται κυρίως στην αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τα ίδια του τα "σπλάχνα" στο συνδικαλιστικό χώρο.
• Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Η. που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόνισε ότι "η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές, πρέπει πρώτα να σκεφθούν τον πολίτη" και ότι "δεν μπορεί καμία συντεχνία να βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι".
• Επεσήμανε την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, αφού κινήθηκε με συνθήματα και χωρίς στρατηγική, αντίθετα με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία προώθησε αποτελεσματικά τη διείσδυση των Α.Π.Ε.
• Τόνισε ότι "Είναι ανάγκη όχι μόνο να σώσουμε αλλά να ξαναφτιάξουμε τη χώρα. Να κτίσουμε τη Νέα Ελλάδα. Δίνοντας όσο πιο πολλές ευκαιρίες σε όσο περισσότερους συμπολίτες μας".
Τέλος, ζήτησε από τους συναδέλφους του να ακούσουν και να αντιληφθούν την αγωνία των πολιτών. Να εμπιστευθούν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μέσα από μια πρωτόγνωρη μορφή συλλογικότητας, η οποία αποζητά ελπίδα, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ανταμοιβή της δημιουργικότητας κάθε π