Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο Βενιζέλος ανέλαβε το… μασάζ


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Οι πολλαπλοί ρόλοι τους οποίους ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, δεν περιορίζονται στα καθήκοντα του αντιπροέδρου και του Υπουργού Οικονομικών. Περιλαμβάνουν και την παράμετρο του… πολιτικού μασάζ, για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συνεχίζουν να διατυπώνουν ενστάσεις για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απειλώντας να μην το υπερψηφίσουν στη Βουλή.
Ο Υπουργός Οικονομικών είχε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρασκηνιακές επαφές με τους διαφωνούντες, που θα συνεχιστούν μέχρι και τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή. Προχώρησε μάλιστα σε «ιχνηλασία» του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν εγκαίρως πιθανές εστίες… έκπληξης, και να μην βρεθεί η Κυβέρνηση προ δυσάρεστου αιφνιδιασμού.
Σε συνεπικουρία του Ευάγγελου Βενιζέλου κινείται και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού από την πλευρά τους έχουν κάνει τα δικά τους… τηλέφωνα, σε μια προσπάθεια να καταγράψουν το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Το γενικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι η εκρηκτική κατάσταση που υπήρχε προ του ανασχηματισμού έχει εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό, και στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο δεν θα υπάρξουν μοιραίες διαφοροποιήσεις.