Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Έδειξε στο Λοβέρδο… την έξοδο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στον θαυμαστό κόσμο των «δελφίνων» μιας ηγεσίας, όπως τουλάχιστον μας έγινε γνωστός ο κόσμος αυτός από την πολιτική ζωή της Γαλλίας, όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος όρος, μια απαράβατη συνθήκη είναι ότι ο ένας ενδιαφερόμενος πρέπει να… ψαλιδίσει εγκαίρως τις φιλοδοξίες του αντιπάλου του.
Στο ΠΑΣΟΚ, οι «δελφίνοι» για την εποχή μετά τον Γιώργο Παπανδρέου είναι γνωστοί και εύκολα αναγνωρίσιμοι. Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου είναι δυο από τα πρόσωπα που… ήδη ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα. Και με τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις τους, ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν το αυτονόητο.
Ο Υπουργός Υγείας, με μια δραματικής σκηνοθετικής αφήγησης δημόσια εξομολόγηση, άνοιξε μάλλον περισσότερα θέματα από όσα πραγματικά ήθελε. Και χάραξε ένα ερωτηματικό γύρω από τη μελλοντική παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου τον είχε ακολουθήσει τότε, σχεδόν ασθμαίνοντας, χθες όμως, με συνέντευξή της στο «skai radio», πήγε πολλά βήματα παραπέρα. Και σχεδόν, έδειξε στον Ανδρέα Λοβέρδο την οδό της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα.
«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, βρισκόμαστε όλοι κάτω από μεγάλη, αφόρητη πίεση. Κανείς δεν υποχρεούται να είναι υπουργός, Όποιος είναι υπουργός, ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει. Καθένας μέσα από την ένταση περιγράφει τη δική του κατάσταση. Δεν θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ένα μεγάλο ‘’εγώ’’», σχολίασε με έμφαση.
Όσο βέβαια κι αν η αστική ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, δεν αφήνει πολλά περιθώρια και αστερίσκους για τα λεγόμενά της, το μήνυμα που έπρεπε να πάρουν οι υπόλοιποι, μάλλον το έλαβαν. Και ο Ανδρέας Λοβέρδος, βέβαια…