Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τα δυο “θα δούμε” της Ντόρας

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την πρότασή της για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, από τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε ένα συναινετικό προγραμματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.Αυτή τη φορά, και σε συνέχεια των όσων είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στη χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε στο «Βήμα FM», και πήγε ένα βήμα παραπέρα.Αποκάλυψε ότι θα ήταν πρόθυμη να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων, που θα προέκυπτε μετά τις εκλογές, και εφόσον οι κάλπες δεν έδιναν αυτοδυναμία.
«Θα κάνω ό, τι εντολή μου δώσει ο ελληνικός λαός, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η δύναμη θα βάλει μπροστά ένα πρόγραμμα, το οποίο θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Το ερώτημα το οποίο τίθεται αυτή τη στιγμή είναι, ποιος είναι ο δρόμος τον οποίο πρέπει να επιλέξουμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από την κρίση, η οποία τον μαστίζει σήμερα. Δεν καταλαβαίνω ποιος έχει την αυταπάτη πως θα επιβιώσει, αν η χώρα βουλιάξει», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.Το… πρώτο «θα δούμε» λοιπόν, από την πλευρά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφορά στο τι θα πράξει την επομένη των εκλογών, αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε συμμαχική κυβέρνηση.
Υπάρχει ωστόσο και ένα δεύτερο «θα δούμε». Αυτό έχει να κάνει με τη δυναμική που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις για τη Δημοκρατική Συμμαχία, και εμφανίζουν το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη να βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, το οποίο εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή. «Αυτό θα το δούμε. Ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής. Εμείς θα ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού, για να κάνουμε αυτά τα οποία λέμε», σχολίασε.