Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ Ποιος φόβος τον νίκησε πάλι

Φοβισμένος και επικεντρωμένος στην ανασταλτική του λειτουργία ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διατηρήσει την ισοπαλία -για την οποία εμφανώς κατέβηκε- χθες στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, ένα σοβαρό λάθος του βοηθού Τάτση έδωσε την ευκαιρία στον Ζιλμπέρτο να κάνει το 1-0 στο 74΄ και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Του Θόδωρου Χαστά

Ο Δικέφαλος έμεινε σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις για να πετύχει κάτι μπροστά, κάτι που πλήρωσε, έστω και με τη βοήθεια του Τάτση.
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν στο γήπεδο και οι δυο ομάδες με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να προτιμά τον Σαριέγκι αντί τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο άμυνας και τον Σιμάο αντί του Καραγκούνη στο κέντρο. Ο Μάκης Χάβος με τη σειρά του δεν περιλάμβανε εκπλήξεις στη βασική του σύνθεση έχοντας τον Τσουκαλά δίπλα στον Βιτόλο στα αμυντικά χαφ και τον Φωτάκη μπροστά τους να βοηθάει και τον Αθανασιάδη ως δεύτερος επιθετικός. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μερικά λεπτά μέχρις ότου να μπουν στο παιχνίδι, καθώς στο ξεκίνημα έδειξαν κάποια σημάδια πανικού χωρίς πάντως να μεταφραστεί αυτό σε κάποια φάση του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια οι παίκτες του Δικεφάλου βρήκαν τα πατήματά τους και τους χώρους που τους αναλογούσαν μέσα στο γήπεδο δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του αντιπάλου, ο οποίος περίμενε πολλά από τον κεφάτο Λέτο στην αριστερή πτέρυγα. Οι βοήθειες όμως του Σαλπιγγίδη από εκείνη την πλευρά περιόρισαν πολύ τις επελάσεις του, στον άξονα τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς από εκεί δεν βγήκε σχεδόν καμιά επίθεση, ενώ ο Σισέ έμοιαζε τελείως απομονωμένος. Στη δημιουργία πάντως και ο ΠΑΟΚ δεν έβγαζε μάτια, μόνο με ενέργειες του Λίνο ή του Βιείρίνια επιχειρούσε να ανησυχήσει τον Τζόρβα χωρίς κάτι ιδιαίτερο.Η έμφαση του Δικεφάλου στα μετόπισθεν και στο πώς δεν πρέπει να δεχθεί κάποιο τέρμα έγινε ακόμα πιο ορατή στην επανάληψη. Εκεί η ομάδα του Χάβου περιορίστηκε σε περισσότερο παθητικό ρόλο με τον Παναθηναϊκό να εντείνει συνεχώς την πίεση προς τα αντίπαλα καρέ. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου, η πίεση ψηλά και η άνοδος του Λέτο έκαναν τους πράσινους να φτάσουν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, χωρίς να τα καταφέρνουν. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ελάχιστα ξεμύτισε από το δικό του μισό μέχρι να φτάσει το 74’ και το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα (από θέση οφ σάιντ) για να του θυμίσει πως μόνο με την άμυνα δεν φτάνεις πάντα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά το 1-0, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αποφάσισε να ρισκάρει ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ελ Ζαρ και τον Μουσλίμοβιτς και μετατρέποντας το σχήμα του σε 4-4-2, αλλά ο χρόνος δεν ήταν πολύς. Παρ΄όλα αυτά ο Δικέφαλος θα μπορούσε να ισοφαρίσει με την απίστευτη ευκαιρία του Μουσλίμοβιτς στο 84’ η οποία έδωσε σε όλους να καταλάβουν πως απέναντί τους ήταν μια μέτρια ομάδα που από ό,τι φάνηκε ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε.