Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ανεξέλεγκτη η δράση κυκλωμάτων παράνομης πορνείας στη Θεσσαλονίκη

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 16620/20-05-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα «Έξαρση της παράνομης πορνείας στη Θεσσαλονίκη».
Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, εκφράζει την ανησυχία του για την έξαρση της παράνομης πορνείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται στο τετράγωνο Βαρδάρης - ΚΤΕΛ - Λιμάνι - Βαρδάρης.
Επικαλούμενος μαρτυρίες κατοίκων, επισημαίνει ότι στη εν λόγω περιοχή πέραν της νόμιμης λειτουργίας 30 οίκων ανοχής, στα πεζοδρόμια, στις στάσεις λεωφορείων, ακόμη και δίπλα στις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών της περιοχής, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ανθεί απροκάλυπτα η παράνομη ανδρική και γυναικεία πορνεία.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη πρόκειται κυρίως για εισαγόμενη πορνεία. Πορνεία που υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, δεν διστάζει να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια κατοίκων και περαστικών. Και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν μαρτυρίες για εξέλιξη φαινομένων, ακόμη και παιδικής πορνείας.
Με την ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία :
• να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της έξαρσης της παράνομης πορνείας στη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
• να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και μέτρα, για την προστασία της υγιεινής και την ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
• να ελέγξουν την κινητικότητα κυκλωμάτων παράνομης - ευκαιριακής πορνείας, που προέρχονται κυρίως από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λ.π.).
• να αναπτύξουν συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές των εν λόγω χωρών για την από κοινού διερεύνηση και πάταξη του φαινομένου.