Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αιματηρή συμπλοκή στην Κατερίνη

 Μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη στο κέντρο της πόλης
.Ξημερώματα Κυριακής, κεντρικός πεζόδρομος στην Κατερίνη, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα. Κόσμος πολύς μέσα κι έξω από τα νυχτερινά μαγαζιά - και ξαφνικά ξεσπά άγριος καβγάς. Όπως εκ των υστέρων λέχθηκε, οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς του Άρη έξω από ένα μαγαζί, μέσα στο οποίο λίγη ώρα νωρίτερα διασκέδαζαν όλοι. Όπως ανέφεραν πληροφορίες από την αστυνομία και την Ασφάλεια Κατερίνης, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ η μια κουβέντα έφερε την άλλη, βρισιές και προσβολές εκτοξεύθηκαν εκατέρωθεν, οι οποίες κατέληξαν σε τραυματισμούς.
Πρώτα βγήκε από το κατάστημα μία ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων (φέρονται ως οπαδοί του ΠΑΟΚ) και περίμεναν την παρέα των τεσσάρων ατόμων που λέχθηκε πως ήταν οπαδοί του Άρη. Οι πρώτοι επιτέθηκαν στους δεύτερους με σπασμένα μπουκάλια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων και ενός που προσπάθησε να χωρίσει τους συμπλεκόμενους. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε άμεσα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης και χθες πήραν εξιτήριο. Ένας όμως, λόγω τραυματισμού στο μάτι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε χθες εξιτήριο.
Οι καταγγελίες των (φερομένων ως) οπαδών του Άρη στους αστυνομικούς, που αναγνώρισαν αυτούς που τους επιτέθηκαν, είχε σαν αποτέλεσμα να καταζητούνται, χωρίς όμως μέχρι αργά χθες βράδυ να έχει συλληφθεί κανείς. Η αστυνομία της Κατερίνης, συνοδεία εισαγγελικού λειτουργού, έκανε έρευνα στα γραφεία συνδέσμου οπαδών και συνέλαβε τρία άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στα γραφεία βρέθηκαν πτυσσόμενοι σιδερολοστοί, μαχαίρια, λάμες και φωτοβολίδες. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Α.Ν.



.