Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο Σαμαράς απάντησε στις Βρυξέλλες

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό, και κυρίως τις Βρυξέλλες, προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, για να συνυπογράψουν έναν κοινό «οδικό χάρτη» με την Κυβέρνηση, είναι εμφανείς, και καταγράφονται από το σύνολο του έντυπου Τύπου καθώς και των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λοιπόν επέλεξε τον «Ελεύθερο Τύπο», την εφημερίδα που παραμένει η «ναυαρχίδα» της Κεντροδεξιάς, για να στείλει… γράμμα στις Βρυξέλλες. Και να ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά τη θέση του.
«Ακόμη και στην υπόθεση εργασίας ότι εμείς θα υπογράφαμε ό, τι θέλουν, για να πάρουμε την 5η δόση , μπορεί ο κ. Όλι Ρεν να μας υπογράψει ότι με την ίδια λαθεμένη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, η Ελλάδα θα πάρει την 6η και την 7η δόση;», ήταν η πολιτική απορία την οποία διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, για να προσθέσει: «Δεν αλλάζω θέση. Δεν δίνω στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη, και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών».
Σήμερα το πρωί μάλιστα, με νεώτερη ανακοίνωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε εκ νέου στο κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί.
«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και Κυβέρνηση υπάρχει, και Αντιπολίτευση υπάρχει, και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα», ήταν η εύγλωττη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.