Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Γ. Ραγκούσης: Μόνο κατόπιν αξιολόγησης οι μετατάξεις

Από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα περνούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατάσσονται, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ανέφερε ότι «στην περίπτωση που κάποιος δεν είναι άξιος, γιατί να συνεχίσει να επιβαρύνει το κράτος».
"Θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα ώστε να σταματήσει αυτό το τυφλό σύστημα των μετατάξεων, να μην πάμε στο τυφλό σύστημα των απολύσεων αλλά να πάμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης, που πράγματι θα επιβεβαιώνει, όπως στις προσλήψεις έτσι και στις μετατάξεις αν όντως κάποιος είναι άξιος να περάσει στο Δημόσιο", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Συγκεκριμένα διερωτήθηκε, αν κάποιος υπάλληλος "δεν είναι επιμελής, ευσυνείδητος και συναδελφικά 'εντάξει', γιατί θα πρέπει να συνεχίσει να επιβαρύνει το κράτος". Πρόσθεσε ότι τη διαδικασία αυτή θα μπορούσε να την αναλάβει το ΑΣΕΠ και υποστήριξε ότι "αυτό που έρχεται δεν είναι οι απολύσεις, αλλά η αξιολόγηση", ενώ εκτίμησε πως λόγω της αξιολόγησης οι υπάλληλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Για τις προσλήψεις νέων υπαλλήλων, ο υπουργός είπε πως "κινούμαστε σε μια κατεύθυνση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μείωσης των προσλήψεων. Είμαστε ήδη στο 1/10 στο α’ εξάμηνο, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε προσλάβει 10.600 ανθρώπους με βάση τον κανόνα 1/5".
Τέλος, μιλώντας για το ενιαίο μισθολόγιο ανέφερε ότι στόχος είναι "να συγκλίνουν όσοι έχουν υψηλές και χαμηλές αποδοχές" και δήλωσε σύμφωνος με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο και των ΔΕΚΟ.