Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: «Αστυνομία χωρίς καύσιμα σημαίνει Θεσσαλονίκη χωρίς αστυνόμευση. Και η κυβέρνηση απούσα»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 15905/06-05-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών με θέμα «Ελλείψεις καυσίμων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη».
Με την ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, καλεί την κυβέρνηση επιτέλους να ενδιαφερθεί σοβαρά και να λύσει οριστικά το ζήτημα της αδιάλειπτης τροφοδοσίας καυσίμων, για τις ανάγκες κίνησης των αστυνομικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη.
Για το σκοπό αυτό προτείνει στα αρμόδιο υπουργεία, να επανεξετάσουν και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες ελέγχου, έγκρισης και εκταμίευσης δαπανών, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνες τις προμήθειες, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την επιχειρησιακή επάρκεια και δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη η σημαντική έλλειψη καυσίμων και οι δυσχέρειες στην προμήθεια τους για τον ανεφοδιασμό και την κίνηση αστυνομικών οχημάτων, έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των αναγκαίων και επιβεβλημένων περιπολιών στην πόλη.Γι' αυτό, ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ανορθόδοξο πλαίσιο περιστολής δαπανών που εφαρμόζει, το οποίο επιβάλει πλέον επικίνδυνες πρακτικές αναποτελεσματικής αστυνόμευσης, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της.