Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος άκουσε τους αρχηγούς και… πάει στον Ομπάμα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Χωρίς εκπλήξεις και ανατροπές φαίνεται ότι κύλησε το τρέχον εικοσιτετράωρο, στο περιθώριο των συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κι αν η Αλέκα Παπαρήγα δεν έφτασε καν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου για να αρνηθεί στον Πρωθυπουργό την όποια… συγκατάβαση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισαν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να περιμένει «συναίνεση στο λάθος».Αφού… άκουσε λοιπόν, ο Πρωθυπουργός θα πάει να… μιλήσει. Αρχικά στον Κάρολο Παπούλια, και στη συνέχεια στις… ξένες δυνάμεις. Το Μέγαρο Μαξίμου αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει αύριο ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.Η επίσκεψη φυσικά δεν είναι… άκαιρη. Την Πέμπτη στο θέρετρο του Ντοβίλ, θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του «G8», όπου η κρίση χρέους της ευρωζώνης, επομένως και το «ελληνικό πρόβλημα», θα βρεθούν στην πρώτη… παράγραφο της ατζέντας των συζητήσεων.
Ο Νικολά Σαρκοζί, εκτός από οικοδεσπότης των εργασιών, είναι και ο «προξενητής» της διαδοχής του Ντομινίκ Στρος-Καν από την Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο Ντοβίλ θα βρίσκεται ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Νικολά Σαρκοζί, τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν.Παρουσιάζοντας λοιπόν στον ένοικο του Μεγάρου των Ιλισίων Πεδίων το πώς έχει η κατάσταση στην Ελλάδα, μετά τις ανακοινώσεις… τρόμου της Δευτέρας, και τις σημερινές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει ουσιαστικά από τον Νικολά Σαρκοζί στήριξη. Και κυρίως… να τα πει στον Μπαράκ Ομπάμα.