Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σύσκεψη Καλαφάτη με τη Διοίκηση του Ε.Β.Ε.Θ.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, συνεχίζοντας τις επαφές του με την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε χθες σε σύσκεψη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.).
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν κρίσιμα θεσμικά και τρέχοντα ζητήματα, που απασχολούν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα, ενώ αναλύθηκαν οι θέσεις και προτάσεις του Ε.Β.Ε.Θ. για την αναστροφή της υφεσιακής πορείας των επιχειρήσεων που εστιάζονται κυρίως :
• Στη μείωση του λειτουργικού τους κόστους για αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.
• Στη μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνσης.
• Στην απελευθέρωση των αγορών που σήμερα λειτουργούν στρεβλά, δημιουργώντας ολιγοπωλιακά φαινόμενα πλήττοντας τον υγιή ανταγωνισμό.
• Στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
• Στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των επιχειρηματικών δανείων του ΤΕΜΠΜΕ.
• Στην άμεση αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.
• Στη στήριξη του κατασκευαστικού τομέα, με κατάργηση του πόθεν έσχες στην κατοικία και την προώθηση δράσεων ενίσχυσης της τουριστικής κατοικίας.
Ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων προτάσεων συμπεριλαμβάνεται στις θέσεις που παρουσίασε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο ΙΙ και δεσμεύθηκε για περεταίρω δημιουργική αξιοποίησή τους στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων.
Χαρακτήρισε τέλος εξαιρετικά κρίσιμες τις ημέρες που διανύουμε, οι οποίες απαιτούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις, με γνώμονα τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις επικίνδυνες ατραπούς που οδήγησαν σε ασφυξία την οικονομία, την κοινωνία και τους έλληνες πολίτες.