Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τα νέα εν τάχει μέσα απο τις σελίδες της "Μακεδονίας"

.Διαφθορά πολλών… ντεσιμπέλ καταγγέλλει ο δήμαρχος

Φαινόμενο διαφθοράς στην ΕΛΑΣ σε περιστατικό ελέγχου ηχορύπανσης υπαινίχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, παρουσιάζοντας χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η αστυνομία μια προσωπική του καταγγελία.

Οι νέοι προτιμούν το καφενείο από το χωράφι

Η ανεργία, συνέπεια της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας, δεν φαίνεται να πτοεί τους νέους της περιφέρειας, οι οποίοι προτιμούν να συχνάζουν στα καφενεία της περιοχής τους, παρά να εργαστούν στις αγροτικές καλλιέργειες.

Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε η Διοικούσα Επιτροπή;


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ανακοινώθηκε προχτές το απόγευμα με ανακοίνωση της ίδιας της Διοικούσας.

Παγώνει η εξέλιξη μελών του διδακτικού προσωπικού

Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας λόγω του εγγράφου του υφυπουργού Παιδείας Ιωάννη Πανάρετου που ζητά να μετατεθεί χρονικά η ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων.

Η Τρίτη των απολογιών

Την Τρίτη καλούνται να παρουσιαστούν στον 3ο ειδικό ανακριτή οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία υπολογίζεται σε 51,4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν.

Πλήρωσε με τη ζωή του τις σεξουαλικές του προτιμήσεις

Το φρικιαστικό σεξουαλικό έγκλημα, πριν από πέντε μήνες στους Νέους Επιβάτες, με θύμα έναν 46χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί έφθασαν στην εξιχνίαση από τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών, τα οποία εντόπισαν μέσα στο σπίτι του θύματος, που ζούσε μόνος του, στον δεύτερο όροφο οικοδομής της οδού Ανθέων.

Στα μαχαίρια για το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Αντιπαράθεση, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στον δήμο Παύλου Μελά προκάλεσε η πρόσφατη παραχώρηση του ομώνυμου στρατοπέδου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δύο συλλήψεις για το μακελειό στου Ρέντη

Στην ταυτοποίηση στοιχείων, που καταδεικνύουν τη συμμετοχή δύο από τους τέσσερις κακοποιούς στην αιματηρή συμπλοκή του Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών της ομάδας «Δίας» και τον τραυματισμό δύο συνάδελφων τους, προχωρεί η Ασφάλεια, διαθέτοντας δείγματα αίματος και δακτυλικών αποτυπωμάτων, τα οποία εντόπισαν στο κλεμμένο Volvo.

Μπλόκο σε εμπορική αμαξοστοιχία

Κατάληψη στη σιδηροδρομική γραμμή, στο ύψος του Αμυνταίου, πραγματοποίησαν χθες από τις 11.40 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής, διότι, όπως υποστηρίζουν, «δεν τηρήθηκαν τα υπεσχημένα» από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών αναφορικά με την επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής Έδεσσας - Αμυνταίου και Αμυνταίου - Φλώρινας.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Απανθρακώθηκε άνδρας σε σοφίτα πολυκατοικίας

Ενας άνδρας τυλίχτηκε στις φλόγες και απανθρακώθηκε σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε σοφίτα τετραώροφης οικοδομής στο κέντρο της Πτολεμαΐδας.

Ένοπλη ληστεία σε γουναράδικο στην Καστοριά

Θρασύτατη ληστεία σε γουναράδικο της Καστοριάς διέπραξαν τρεις οπλισμένοι άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι αναζητούνται.

Kατεβάζουν ρολά για τρεις μέρες οι παιδικοί σταθμοί

Λουκέτο για τρεις ημέρες, από την προσεχή Δευτέρα έως την Τετάρτη, βάζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, μετά την απόφαση που έλαβε η ομοσπονδία τους ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δίδυμο δάσος του Σέιχ Σου

Έναν δίδυμο πνεύμονα περιαστικού πρασίνου, συμπληρωματικού προς το δάσος του Σέιχ Σου, ετοιμάζεται να δημιουργήσει η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης, με τη δενδροφύτευση 250.000 δέντρων.

Οι νέες τεχνολογίες στα οπτικοακουστικά μέσα στο ΑΠΘ

Οι παρουσιάσεις που θα γίνουν θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στον τομέα της τρισδιάστατης και ψηφιακής τηλεόρασης.

Η Παναγία η Μεγαριώτισσα σε προσκύνημα

Η εικόνα της Παναγίας Μεγαριώτισσας, η οποία θεωρείται μία από τις τρεις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας, μεταφέρθηκε για προσκύνημα από τη Μεσημβρία της Μαύρης θάλασσας στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά 780 χρόνια μετά την φιλοτέχνησή της.

Την Πέμπτη ανοίγει η αυλαία των πανελληνίων

Από τις 10 έως τις 28 Μαΐου θα διαρκέσει η διαδικασία εγγραφής-επιλογής μαθητών στην α’ τάξη γυμνασίου των μουσικών σχολείων της χώρας για το 2011-12.

Ο αντιπρόεδρος του Stevens Ιnstitute τιμάται από το ΑΠΘ

Σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ αναγορεύεται τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 7 απόγευμα, ο καθηγητής Γεώργιος Κορφιάτης, αντιπρόεδρος του Stevens Institute of Technology των ΗΠΑ, ο οποίος ίδρυσε το Stevens Center for Enviromnental Engineering στο Πανεπιστήμιο Stevens.

«Ρήμαξε» 14 σπίτια

Ο φόβος και ο τρόμος στoν Εύοσμο και στο Κορδελιό είχε γίνει ένας 32χρονος, που διέρρηξε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα 14 διαμερίσματα και «σήκωσε» χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή αξίας μεγαλύτερης των 30.000 ευρώ