Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Πάγκαλος ανέλαβε τη διαχείριση του χάους


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολιτικός που αρέσκεται στις σημειολογικές κινήσεις. Αναζητεί δηλαδή το «κερασάκι» σε μια ενέργεια, που θα της προσδώσει προστιθέμενη αξία, και θα πολλαπλασιάσει την κοινωνική δυναμική της.
Μάλλον στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, οι δράσεις για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και την ανάκτηση του αισθήματος ασφαλείας που στερούνται οι πολίτες της πρωτεύουσας, βιώνοντας σχεδόν σε καθημερινή βάση τη διαρκή απειλή της εγκληματικότητας, διανθίστηκαν από μια «εκκωφαντικής» σημειολογίας ανακοίνωση, ως προς το πρόσωπο που θα αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών αυτών. Η… μπαγκέτα στον Θεόδωρο Πάγκαλο λοιπόν, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να αναθέσει στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης την ευθύνη για τον συντονισμό και τη διαχείριση του χάους.
Ο πληθωρικός πολιτικός δεν φημίζεται για τη μετριοπάθειά του, ούτε ανήκει στην κατηγορία εκείνων που συμβιβάζονται εύκολα. Την ίδια στιγμή όμως, είναι μάλλον η πιο εμβληματική φυσιογνωμία αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με αναφορές στα χρόνια του πρώιμου παπανδρεϊσμού, παραστάσεις από την περίοδο του εκσυγχρονισμού του Κώστα Σημίτη, μέχρι και τις μέρες μας, με την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η πρόσφατη διαχείριση της υπόθεσης της Κερατέας, όπου ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανήκε στους θιασώτες της σκληρής γραμμής και της ανυποχώρητης στάσης, έδειξε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν δράσεις και όχι λόγια.
Φανταστείτε μόνο τους υπουργούς και τους κρατικούς λειτουργούς που θα… καθυστερήσουν να υλοποιήσουν κάποια από τις δράσεις τις οποίες θα επιμελείται ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ή τους αναρχικούς, που πιθανότατα θα το σκέφτονται πλέον πολύ. Για τους μετανάστες δε, ούτε λόγος…