Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ που… ξεχάστηκε


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μιλώντας για πολιτικούς κληρονόμους του «εκσυγχρονισμού», του μεθοδολογικού δηλαδή Κινήματος του οποίου ηγήθηκε ο Κώστας Σημίτης, και πολύ πρόσφατα ο Χάρης Καστανίδης έκανε τα… αποκαλυπτήριά του, η σκέψη οδηγείται αυτομάτως σε ένα συγκεκριμένο δίδυμο στελεχών του ΠΑΣΟΚ: Τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Κι αν η Υπουργός Παιδείας παραμένει συνεπής στη γραμμή του πολιτικού φλερτ με τα στελέχη, επομένως και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που αισθάνονταν ρίγη αποτροπιασμού όταν άκουγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου να προσδιορίζει ως εκλογική πρακτική το «Τσοβόλα δώστα όλα», ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης επιχειρεί να διευρύνει την απήχηση, επομένως και το ακροατήριό του.Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης… ακούστηκε σαν τον Αντώνη Σαμαρά. Και όπως ακριβώς ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και έναν χρόνο, επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του Μνημονίου, σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ο πολιτικός που πιστώθηκε την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», παραδέχτηκε ότι «ίσως» θα μπορούσε να είχε δρομολογηθεί μια πιο διεκδικητική διαπραγμάτευση, από την ελληνική πλευρά.
Δεδομένων των συνθηκών, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν μπορούσε να πάει… πιο μακριά. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει άλλωστε, ήταν απολύτως κατανοητό. Και εστάλη. Όπως ξεκάθαρη είναι και η στρατηγική στόχευση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, να απευθυνθεί σε ένα ΠΑΣΟΚ… που ξεχάστηκε. Και σε αντίθεση με τις πρακτικές και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, τον τελευταίο χρόνο, επιλέγει την εκκωφαντική σιωπή. Λίγο πριν εκραγεί…