Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ποια συγκυβέρνηση;


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Γιάννης Μιχελάκης διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Γνωρίζει λοιπόν καλά τη δύναμη των λέξεων, και ξέρει πως πολλά νοήματα μπορούν να διαστρεβλωθούν, ή άλλα να παρερμηνευτούν, αν δεν δοθούν εκ των προτέρων οι δέουσες διευκρινίσεις.
«Οι χθεσινές δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες, καταργούσαν και την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σήμερα σε μια δήλωση εθνικού ηγέτη, και όχι αρχηγού κόμματος. Τονίζει πως στη χώρα υπάρχει Κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχει. Υπάρχει η Αντιπολίτευση, κάνει κριτική, υπάρχει το Σύνταγμα, υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει αξιοπρέπεια. Δεν μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις με τις οποίες καταργείται ο ρόλος της Αντιπολίτευσης», δήλωσε με έμφαση ο Γιάννης Μιχελάκης στο σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών, στη Συγγρού.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια περί συγκυβέρνησης, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Δεν έχει τεθεί θέμα συγκυβέρνησης, δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό, δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκυβέρνησης», ήταν τα λόγια του Γιάννη Μιχελάκη. Και το θέμα έκλεισε εκεί.