Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ Bόμβα από τον Πιλάβιο

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων ζήτησε χθες η Βουλή, προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι του Ηρακλή και των υπόλοιπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
.Εξηγήσεις για τις αποφάσεις έδωσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την απόφαση για μη αδειοδότηση του Ηρακλή. Οι βουλευτές της επιτροπής ζήτησαν από τους εκπροσώπους της ΕΠΟ να υπάρξει έλεγχος στην ομοσπονδία, κάτι που ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αρνήθηκε, παρουσιάζοντας μάλιστα και έγγραφο της ΟΥΕΦΑ που απαγορεύει κάτι τέτοιο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή των μελών της επιτροπής. Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, που συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, κατήγγειλε (χωρίς όμως να θέλει να πει ονόματα) ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες έξι ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα που δεν θα έπρεπε, όπως και ο Ηρακλής, να πάρουν άδεια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Επίσης ο κ. Πιλάβιος κατέθεσε έγγραφο του ΙΚΑ Καλαμαριάς, που αναφέρει πως η ασφαλιστική ενημερότητα του Ηρακλή είχε ισχύ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 (επομένως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου έγιναν με πλαστή ενημερότητα), γεγονός που ενδέχεται να σημάνει τον μηδενισμό του στα παιχνίδια από τον Ιανουάριο και μετά, και αφήνει παράθυρο για την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης.
Οι κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή με στόχο τη δικαίωση συνεχίστηκαν χθες. Το νέο ραντεβού δόθηκε το βράδυ στο Κατσάνειο, όπου έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις.
Με μακροσκελή επιστολή προς τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η ΠΑΕ Ηρακλής εξηγεί για ποιους λόγους η απόφαση που έλαβαν οι επιτροπές αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ήταν σκανδαλώδης. Η κυανόλευκη ΠΑΕ κάνει λόγο για "κατάφωρη αδικία" εις βάρος της, τονίζοντας πως δικαιούται να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα, ενώ μεταξύ άλλων κατηγορεί την ΕΠΟ για «αδιανόητα κακή πρόθεση» από την πλευρά της.
Με πρωτοβουλία του Θόδωρου Καράογλου κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες υπό τις οποίες ο Ηρακλής οδηγείται σε υποβιβασμό, αλλά και για το άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των φακέλων των 16 ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα.
Οκτώ ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης έφτασε στα γραφεία της κυανόλευκης ΠΑΕ το σκεπτικό της. Η νομική υπηρεσία μελετάει το σκεπτικό και υπάρχει η διαβεβαίωση των διοικούντων ότι σήμερα θα δοθεί στο φως της δημοσιότητας.
Οι φωνές διαμαρτυρίας των οπαδών του Ηρακλή έφτασαν μέχρι το Στρασβούργο και την έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Φίλοι της ομάδας που μένουν στη Γαλλία ανάρτησαν έξω από το κοινοβούλιο πανό που έγραφε: «Ανοίξτε όλους τους φακέλους. Καταστρέψτε τη Σούπερ Λίγκα. Αγώνας για τη δικαίωση»..