Κυριακή 15 Μαΐου 2011

“Η Ελλάδα δεν αντέχει εκλογές κάθε 30 μέρες”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Νικήτας Κακλαμάνης γνωρίζει καλά να σχηματοποιεί πολιτικά νοήματα μέσα σε λίγες φράσεις. Και να δίνει στις λέξεις τη χροιά που απαιτεί η συγκυρία, για να στείλει μηνύματα, και να καταστήσει σαφές το τι πιστεύει ο ίδιος για τη διαχείριση μιας καθημερινότητας, που εξελίσσεται σε εθνική μελαγχολία για τους Έλληνες πολίτες.
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στον «Τύπο της Κυριακής», και μεταξύ άλλων στάθηκε στην πρόταση που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο 2», καθώς και στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, υπό το πρίσμα του ενδεχομένου να μην προκύψει αυτοδυναμία από τις επόμενες εκλογές.
«Η πρόταση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο 2, ήταν μια πολιτική παρέμβαση ελπίδας, συμπληρωμένη με συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις. Το συνολικό αυτό πλαίσιο, πρέπει να γίνει γνωστό σε όσο το δυνατόν ευρύτερα στρώματα του ελληνικού λαού, και να επιδιωχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συμμαχία. Ήταν μια πρόταση που απευθυνόταν στο μεγάλο γήπεδο της κοινωνίας και όχι στο μικρότερο γήπεδο του κόμματος», σχολίασε με νόημα ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο άλλοτε υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών, στάθηκε και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με έμφαση στο τι θα συμβεί αν κανένα κόμμα δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Πρώτος στόχος για την ψήφο του ελληνικού λαού είναι η ύπαρξη της αυτοδυναμίας. Πλην όμως, στα δημοκρατικά πολιτεύματα, οι συνεργασίες χωρίς ‘’συναλλαγή’’ είναι πολλές φορές αναγκαίες και επιβεβλημένες. Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα περνάει κρίσιμες ώρες, και δεν μπορεί να αντέξει εκλογές κάθε 30 μέρες», ήταν η πολιτική εκτίμηση του Νικήτα Κακλαμάνη για τις εξελίξεις που έρχονται.