Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σύντομα νέα μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»


ΓΕΝΟΠ Διεκδικεί 11,9 δισ. ευρώ από τη ΔΕΗ

Δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης, ανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος

Μίλησαν τα κινητά των τοκογλύφων

Επί δύο μήνες ήταν μπλοκαρισμένα πέντε κινητά τηλέφωνα κατηγορουμένων στη μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας και εκβιασμών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

ΚΟΡΩΝΕΙΑ Αλλάζουν το master plan για να... γλιτώσουν λεφτά

Σε αλλαγή του αναθεωρημένου σχεδίου αποκατάστασης (master plan) της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν κονδύλια ύψους 8-10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα έργα.

Η ανεργία δεν είναι ούτε στίγμα, ούτε ντροπή

«Μας πέταξαν στον δρόμο, θα μας βρούνε στους δρόμους». Αυτή η πρόταση έγινε οδηγός πορείας για δεκάδες άνεργους νέους και μεγαλύτερους στη Θεσσαλονίκη, που σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης ξεκίνησαν τον δικό τους αγώνα για την κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων διευκολύνσεων στην κατάσταση ανέχειας που βιώνουν.

Η Πρωτομαγιά της ανεργίας

Με φόντο τη ραγδαία απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατακόρυφη εκτίναξη της ανεργίας και της αδήλωτης-μαύρης εργασίας θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η εργατική Πρωτομαγιά του 2011.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Φέρνει πιο κοντά γονείς και παιδιά

Η οικονομική κρίση, όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό, μπορεί να αλλάξει και τη σχέση γονέων - παιδιών προς το... καλύτερο.

Το υπουργείο Παιδείας κατά των γυναικών!

Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους των εκπαιδευτικών το τελευταίο εδάφιο της απόφασης της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται πως «ο χρόνος άδειας μητρότητας και ανατροφής τέκνου δεν προσμετράται στον χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων» προκειμένου ο εκπαιδευτικός να μοριοδοτηθεί στις επικείμενες κρίσεις για την επιλογή των διευθυντών και υποδιευθυντών όλων των σχολείων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Το facebook έβαλε τον υπολογιστή σε κάθε σπίτι!

Με ρεκόρ συμμετοχών, που φτάνει τους 4.534 μαθητές και τους 300 εκπαιδευτικούς, διεξάγεται στις 4 και 5 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "Νόησις" το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Νέο τριήμερο εμπάργκο των προμηθευτών υγείας στα νοσοκομεία

Σε νέο εμπάργκο υγειονομικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν οι προμηθευτές υγείας.

Δέκα μήνες κλειστή η οδός Δελφών για να περάσουν οι μετροπόντικες

Στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να κλείσει η οδός Δελφών για διάστημα δέκα μηνών, στο τμήμα της από την Πέτρου Συνδίκα μέχρι την Μπότσαρη, για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού «Ανάληψης» μετρό Θεσσαλονίκης.

Τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά

Στενή συνεργασία θα έχει η Θεσσαλονίκη με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κορέας, το Μπουσάν, όπως δεσμεύτηκαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Γιάννης Μπουτάρης και Νάμσικ Χο, σε χθεσινή τους συνάντηση με αφορμή την επέτειο αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Εφοριακός ομολογεί κατάχρηση 2,2 εκατ. ευρώ


Ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας οδηγήθηκε χθες ο εφοριακός Ν.Α., ο ποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε μεγάλα χρηματικά ποσά από την υπηρεσία του.

Τουριστική ατραξιόν τα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης

Η προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία ήταν από τους πρώτους στόχους που έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μόλις ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του.

Οι ακαδημαϊκοί τίτλοι... κληρονομούνται;

Με εγκύκλιό του, που ωστόσο δεν έχει αποσταλεί μέχρι τώρα σε όλα τα ιδρύματα, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος ζητά επιπλέον στοιχεία, ώστε να διερευνηθούν τυχόν υποθέσεις οικογενειοκρατίας.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα ο «Άγιος Δημήτριος»

Με προσωπικό ασφαλείας, που θα καλύπτει μόνο τα επείγοντα περιστατικά και χειρουργεία, θα λειτουργεί σήμερα το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

Ο ΟΣΕ έκοψε το Πλατύ στα δύο

Απέκοψε την κυριότερη οδική αρτηρία του Πλατέος Ημαθίας, η οποία συνδέει την Εγνατία οδό και την ΠΑΘΕ με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, ο ΟΣΕ, κλείνοντας την ισόπεδη διάβαση εντός του οικισμού.

Ημιμαραθώνιος 21 χλμ. στην Καλαμαριά

Ημιμαραθώνιο δρόμο 21 χιλιομέτρων, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αγώνα δρόμου (Λαϊκό δρόμο) σε δημόσια οδό 5.000 μέτρων και αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων δημοτικών σχολείων, διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και τη ΣΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης την Κυριακή 8 Μαΐου.


Απάντηση του Δ. Γάκη για τα χρέη των κυλικείων του «ΑΧΕΠΑ»

Τη δική του απάντηση στο δημοσίευμα της «ΜτΚ» της 23-04-2011 σχετικά με τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του «ΑΧΕΠΑ» για τα χρέη των κυλικείων του νοσοκομείου, που αγγίζουν τις 900.000 ευρώ, δίνει ο τέως διοικητής και πρόεδρος του δ.σ. του «ΑΧΕΠΑ», Δημήτρης Γάκης.

Αρχίζει σήμερα η ανθοέκθεση

Σε «Κήπο της Εδέμ»μετατρέπεται από σήμερα και μέχρι τις 15 Μαΐου το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς ξεκινά η ανθοέκθεση, η οποία επιφυλάσσει εκπλήξεις, εκτός από την ελεύθερη είσοδο και το δωρεάν πάρκιγκ για τους επισκέπτες της.


Δουλέμποροι πέταξαν 17χρονο από φορτηγό

Με βαριά κατάγματα στη λεκάνη και στο ισχίο νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ένας 17χρονος Πακιστανός που... έπεσε από φορτηγό ενώ αυτό κινούνταν.