Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: «Αξιοποίηση των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, προς όφελος της αγοράς και της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης»

Μια σημαντική πρόταση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ.Σταύρος Καλαφάτης, μέσω της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου : "Προστασία Ελεύθερου Ανταγωνισμού".
Συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης προς όφελος της αγοράς και της επιχειρηματικότητας τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, η εν λόγω Γενική Γραμματεία διαθέτει αξιόλογο προσωπικό 120 περίπου υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους κατέχουν πανεπιστημιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρότεινε την αξιοποίηση αυτού του προσωπικού :
• είτε μέσω της ενσωμάτωσής του στην υπό ίδρυση Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης
• είτε μέσω της εκχώρησης σε αυτό, αρμοδιοτήτων ελέγχου και εποπτείας της αγοράς στη Βόρεια Ελλάδα.
Επίσης, αναφορικά με τις ρυθμίσεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Καλαφάτης τις χαρακτήρισε αναχρονιστικές, ενώ επέκρινε την Κυβέρνηση για μικροκομματικές προθέσεις και σκοπιμότητες περιορισμού της λειτουργικής της ανεξαρτησίας, που θα οδηγήσουν σε αναποτελεσματικότητα και αδιαφανείς διαδικασίες.