Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σύσκεψη Καλαφάτη με τη Διοίκηση του Σ.Β.Β.Ε.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, συνεχίζοντας τις επαφές και τον κύκλο διαρκούς διαλόγου με την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε χθες τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και συμμετείχε σε σύσκεψη της Διοικητικής του Επιτροπής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θεσμικά και τρέχοντα θέματα, που απασχολούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και που εστιάζονται κυρίως :
• Στο υφεσιακό κλίμα και την αρνητική ψυχολογία της αγοράς.
• Στα εμπόδια και τα αντικίνητρα της επιχειρηματικότητας, όπως η αδυναμία συμψηφισμού του πιστωτικού Φ.Π.Α. με οφειλές στο δημόσιο, η αύξηση της φορολογίας, η έλλειψη ρευστότητας, το μισθολογικό κόστος, η γραφειοκρατία κ.λ.π.
• Στα αποσπασματικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, τα οποία στοχεύουν στη στήριξη των επιχειρήσεων, όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεισφέρουν στην αναπτυξιακή τους προοπτική.
• Στην απουσία επιχειρηματικού σθένους για νέες επενδύσεις.
• Στην αδράνεια του κατασκευαστικού κλάδου, που συμπαρασύρει αρνητικά την παραγωγική λειτουργία πολλών βιομηχανικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε τις προτάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Σαμαρά για μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, που μπορούν να ωθήσουν αναπτυξιακά την επιχειρηματικότητα και εν γένει την οικονομία.
Τέλος, πρότεινε την προώθηση στοχευμένων πολιτικών παρεμβάσεων και ενεργειών, για ζητήματα που απασχολούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών επιτροπών στις οποίες μετέχει