Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: «Ο ξενώνας καρκινοπαθών στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί γι' αυτούς ένα "όνειρο" που δεν πρέπει να μείνει ανεκπλήρωτο»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα «Ξενώνας Καρκινοπαθών Θεσσαλονίκης».
Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης υπενθυμίζει ότι ο ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από χορηγίες τρίτων, με την προϋπόθεση να λειτουργήσει αποκλειστικά για τη φιλοξενία ασθενών και των συνοδών τους, που προέρχονται από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, το ενδεχόμενο της μετατροπής του κτιρίου που ολοκληρώθηκε πριν από 2 χρόνια, σε ερευνητικό κέντρο αντί για ξενώνα, θα θίξει σε μέγιστο βαθμό τους ίδιους τους καρκινοπαθείς. Επισημαίνει δε ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής χρήσης, ενέχει κινδύνους απαίτησης επιστροφής της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η Πολιτεία κατά τον κ. Καλαφάτη, πρέπει να δώσει τέλος στην αγωνία και προσμονή εκπλήρωσης ενός σημαντικού ονείρου για τους καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας και τις οικογένειες τους. Γι' αυτό καλεί την κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες για άμεση λειτουργία του ξενώνα και την απόδοσή του σ' αυτούς που τον έχουν πραγματικά ανάγκη.