Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πένθος στην ΕΛΑΣ: Έχασε τη μάχη και ο δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Αιματηρή συμπλοκή με τραυματισμό 3 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην Αθήνα

Έχασε τελικά την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους που επέβαιναν σε τζιπ, στην περιοχή του Ρέντη.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Χρήστος Ρέσος, ο αστυνομικός που έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του στις 21.45, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.

Τους «γάζωσαν»

Με βολές κατά ριπάς «γάζωσαν» τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Ρέντη, σύμφωνα με μαρτυρίες. Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι τέσσερις αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στην περιοχή του Περιστερίου ένα τζιπ μάρκας Volvo το οποίο θεώρησαν ύποπτο και το ακολούθησαν ενημερώνοντας το Κέντρο της ΕΛΑΣ.
Νωρίτερα υπήρχε καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο της περιοχής σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκας Volvo.
Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά. Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι. Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο γενικό κρατικό Νίκαιας.

Βρέθηκε το τζιπ

Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στην περιοχή του Ρέντη, εγκαταλειμμένο, το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Volvo των δραστών του μακελειού στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.