Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Τρίτο Πακέτο Απελευθέρωσης της Αγοράς Ενέργειας είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας. Η εναρμόνισή του και η ορθολογική του εφαρμογή αποτελεί θεσμική υποχρέωση της Ελλάδος ως κράτος μέλος της Ε.Ε..
Ωστόσο οι έντονες διαφωνίες που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του τείνουν να μετατρέψουν τη σοβαρή αυτή ενεργειακή μεταρρύθμιση από στοίχημα σε πρόβλημα. Τα μοντέλα του διαχειριστή των ενεργειακών υποδομών, οι αρμοδιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής, τα μέτρα της προστασίας των καταναλωτών, και οι λοιπές ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προβλέπονται με σαφήνεια από το ευρωπαϊκό πλαίσιο που πρέπει να μεταφερθεί στη νομοθεσία μας.
Η Κυβέρνηση όμως παλινωδεί. «Παλεύει» με τον ίδιο (ή μήπως με τον άλλο της) εαυτό, με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, υποχωρώντας καθώς φαίνεται σε σκληρές πράσινες δυνάμεις συντήρησης και οπισθοδρόμησης. Κωλυσιεργεί διαβουλευόμενη με οποιονδήποτε άλλο εκτός από τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή και δεν έχει αξιωθεί να φέρει στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που να εγγυάται τη σωστή λειτουργία της αγοράς ενέργειας. Αγορά η οποία είναι από τις λίγες, αν όχι η μόνη, που μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στην ανάπτυξη της χώρας στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία.
Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης για τα τεκταινόμενα θα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις, στηλιτεύοντας και καταγγέλλοντας οποιονδήποτε ερασιτεχνικό, άστοχο ή άτολμο χειρισμό από την πλευρά της Κυβέρνησης στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας.»