Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία. Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπέρασε αυτόν του Κόμπε

Οι νεκροί από το σεισμό και τα τσουνάμι που έπληξαν πριν από μια εβδομάδα τη βορειοανατολική Ιαπωνία έχουν ήδη φτάσει τους 6.539, ξεπερνώντας τους νεκρούς που είχε προκαλέσει το 1995 ο σεισμός στο Κόμπε στη δυτική Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν φτάσει τους 6.434, ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία. Στο μεταξύ πυροσβεστικά οχήματα του ιαπωνικού στρατού άρχισαν να ρίχνουν νερό στον υπερθερμασμένο αντιδραστήρα αριθμός 3 του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα για να προλάβουν μια πιθανή καταστροφή, αναφέρουν σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Οι αντλίες των πυροσβεστικών οχημάτων άρχισαν να ρίχνουν νερό στη δεξαμενή καυσίμου του αντιδραστήρα. Ατμός υψώνεται από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα και το οποίο έχει υποστεί ζημιές. Επτά πυροσβεστικά οχήματα θα ρίξουν συνολικά 50 τόνους νερού στον αντιδραστήρα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK επικαλούμενο το υπουργείο Αμυνας.
Ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τόκιο αναμένεται επίσης να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα αριθμός 1 του πυρηνικού σταθμού, στον οποίο το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή καυσίμων πιστεύεται ότι μειώνεται, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο. Ερωτηθείς για την κατάσταση στους αντιδραστήρες αριθμός 5 και αριθμός 6, ο Εντάνο δήλωσε πως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταδιακά και σ' αυτούς, όμως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Αν θεωρηθεί απαραίτητο, θα ρίξουν νερό και στους αντιδραστήρες αυτούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Αγγελιοφόρος"