Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τι υποστηρίζει η αντιπολίτευση για τις απολύσεις στην TV 100


Για το θέμα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους στελέχη της αντιπολίτευσης.
«Η νέα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη με το ''καλημέρα'' στο δήμο ξεκίνησε ένα πογκρόμ διώξεων και απολύσεων, δείχνοντας απροκάλυπτα το πραγματικό πρόσωπο αντί του προεκλογικού προσωπείου που κάλυπτε τις ουσιαστικές της προθέσεις», επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, που ζητά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ «προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια που οδηγούν σε φίμωση και λουκέτο τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του δήμου».
«Καλούμε τον κ. δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου, αντί να αναθέτει σε ''εξωτερικό συνεργάτη'' το σχεδιασμό του μέλλοντος των δημοτικών ΜΜΕ, αντί να παρατείνει την ανασφάλεια των εργαζόμενων στη ΔΕΠΘΕ με την επί δίμηνο παράταση των συμβάσεών τους -για τους οποίους μάλιστα δήλωνε προεκλογικά ότι «ήταν έτοιμος να παρανομήσει»-, να φέρει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν στο δημοτικό συμβούλιο», τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
«Το βασικό πρόβλημα του συγκροτήματος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η εξάρτησή του από την πολιτική εξουσία, δηλαδή τη διοίκηση του δήμου. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της κατάρρευσής του και της αναξιοπιστίας του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης.