Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: «Εξαγγελίες μεγάλων έργων χωρίς γνώση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης»

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.: 10480/4-02-2011 ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα : «Καθυστερήσεις στην επικαιροποίηση και επίσημη παρουσίαση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της πόλης της Θεσσαλονίκης».
Στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης υπενθυμίζει ότι ενώ η μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης παρελήφθη τον Οκτώβριο του 2009 από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις και κατευθύνσεις για την επικαιροποίησης του, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Αντίθετα, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έσπευσε να θέσει σε δημόσια διαβούλευση ένα Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) Υποδομών-Μεταφορών Θεσσαλονίκης και εξαγγέλλει το σχεδιασμό μεγάλων συγκοινωνιακών έργων για την πόλη. Ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει όμως, ότι χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, θα πρέπει να προηγείται του συγκοινωνιακού και θεωρεί ότι αυτές οι αποσπασματικές ενέργειες καταδεικνύουν έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των δύο Υπουργείων.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Καλαφάτης θέτει ερωτήματα στην αρμόδια Υπουργό αναφορικά με το χρόνο επίσημης παρουσίασης του Ρυθμιστικού Σχεδίου στους φορείς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι όποιες σοβαρές παρατηρήσεις, προτάσεις ή αλλαγές έχουν επέλθει στη αρχική του μελέτη.