Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η Θεσσαλονίκη Τουριστικό Σταυροδρόμι στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ. 9887/27-1-2011 ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, με θέμα «Ενέργειες για την Τουριστική Αναβάθμιση και Προβολή της Θεσσαλονίκης».
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καλαφάτης, τόνισε ότι για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και την προσέλκυση επισκεπτών, απαιτείται ενίσχυση της προβολής της πόλης και παράλληλη ενίσχυση δικτύων συνδυασμένων επιβατικών μεταφορών, με τουριστικές αφετηρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού.
Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με σημαντικά διεθνή αεροδρόμια, αλλά και αεροδρόμια της νησιωτικής Ελλάδας που προσελκύουν πολυάριθμους επισκέπτες. Εστιάζει επίσης στη σημαντική συμβολή που θα επιφέρει η ένταξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε προγράμματα διεθνούς κρουαζιέρας, αλλά και η καταρχήν διασύνδεση ή και ενίσχυση της συχνότητας ακτοπλοϊκής του σύνδεσης με δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, όπως για παράδειγμα οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο. κ. Καλαφάτης, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης της Θεσσαλονίκης σε «Τουριστικό Σταυροδρόμι» για τη Βόρεια Ελλάδα, που θα προσδώσει αναμφισβήτητα ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.