Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση κ. Σταύρου Καλαφάτη για την τιμολόγηση των φωτοβολταϊκών σταθμών.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την τιμολόγηση των φωτοβολταϊκών σταθμών, ως συνέχεια της με αριθ.: 9093/14-01-2001 σχετικής του ερώτησης, δήλωσε τα εξής :
«Η συνεπής και υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με την άμεση και έγκυρη κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, συνέβαλαν στην προσπάθεια επίλυσης ενός ακόμη σημαντικού προβλήματος, αναφορικά με τις καθυστερήσεις υπογραφής των συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, από τον αρμόδιο διαχειριστή.
Συγκεκριμένα, η με αριθ.: 9093/14-01-2011 ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, αναφορικά με το θέμα των καθυστερήσεων υπογραφής των συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν οι επενδυτές να μην εξασφαλίσουν την τρέχουσα τιμή, λήφθηκε σοβαρά υπόψη από το αρμόδιο Υπουργείο.
Έτσι με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεχθήκαμε, την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να προωθήσει με σχετική νομοθετική ρύθμιση τη διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος. Απομένει να εποπτευθεί ο τρόπος που ο αρμόδιος διαχειριστής θα ερμηνεύσει την προϋπόθεση της πληρότητας του φακέλου, όπως προβλέπεται στο σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης » .