Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Διώξεις εις βάρος γαλάζιων καταγγέλλει η ΝΔ. Αφορούν κυρίως εργαζόμενους στον ΟΣΕ και στην Εγνατία οδό ΑΕ

Του Βαγγέλη Πλάκα στην "Μακεδονία"

Πολιτικές διώξεις εις βάρος στελεχών και ψηφοφόρων της που εργάζονται σε δημόσιους φορείς καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης.
Το θέμα μάλιστα, έπειτα από καταγγελίες που έφθασαν στις οργανώσεις της κυρίως από εργαζόμενους στον ΟΣΕ και την Εγνατία Οδό Α.Ε., θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.
“Για άλλη μια φορά το γνωστό… σύστημα ΠΑΣΟΚ προσπάθησε, κόντρα στους νόμους, με γνώμονα κομματικά κριτήρια, να ευνοήσει τα “δικά του παιδιά”, δείχνοντας το σκληρό κομματικό του πρόσωπο”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Συνδικαλισμού. Στελέχη της ΝΔ σημειώνουν πως οι λίστες των εργαζομένων που θα μεταταχθούν από τον ΟΣΕ καταρτίστηκαν από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι “προσπάθησαν να παραβιάσουν τον νόμο που προβλέπει ότι οι μετατάξεις θα γίνουν με βάση τα χρόνια ασφάλισης. Μηχανοδηγοί που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ βρέθηκαν στο στόχαστρο”.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τα θέματα παιδείας, στην οποία οι βουλευτές θα αναφερθούν και στο θέμα του ασύλου. Για το επόμενο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται εκδήλωση με τη νεολαία για την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας: www.ndthessaloniki.gr

"Εκκαθάριση"

Την ίδια ώρα, η ΕΚΟ Μηχανικών της ΝΔ καταγγέλλει προσπάθεια της διοίκησης της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” για “εκκαθάριση” του προσωπικού καθώς, όπως τονίζει, προχωρά σε επιλεκτικές απομακρύνσεις έμπειρου προσωπικού. Η καταγγελία έχει να κάνει με οκτώ μηχανικούς που αν και εργάζονται πολλά χρόνια στην εταιρεία, οι αποσπάσεις τους ανακλήθηκαν. “Το ότι οι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν δεν ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κυβερνώσας παράταξης, αλλά “όλως τυχαίως” δραστηριοποιούνται πολιτικά στο χώρο της αντιπολίτευσης και μάλιστα και κάποιοι είναι ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μας φέρνει στον νου τις αλήστου μνήμης εποχές της δεκαετίας του ’80, οπότε και αλώθηκε το κράτος και μπήκαν οι “στέρεες” βάσεις της παρακμής της Ελλάδας, όπως τη βιώνουμε σήμερα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταγγελία για τις επιμελητηριακές εκλογές

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Στράτος Σιμόπουλος κατήγγειλε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την απόφασή του να αναβάλει για το τέλος του έτους τις εκλογές στα επιμελητήρια. “Kινούμενο με μικροκομματική λογική και με πρόσχημα την αναμόρφωση του επιμελητηριακού θεσμού, σχεδιάζει για δεύτερη φορά την αναβολή των εκλογών, χωρίς να ενδιαφέρεται για την απαξίωση που προκαλεί με τον τρόπο αυτό στον ίδιο το θεσμό”, σημειώνει. Προσθέτει επίσης πως το υπουργείο με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή τη βελτίωση της αποδοτικότητας, σταμάτησε επί 18 μήνες τη λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ και του αναπτυξιακού.