Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σύντομα νέα μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονία»

Τείχος ανάχωμα στη λαθρομετανάστευση

Οχυρό ο Έβρος με συρματόπλεγμα μήκους 12,5 χλμ.
Πενιχρά τα αποτελέσματα της Frontex, που κοστίζει 1 εκατ. ευρώ τον μήνα.Με συρματόπλεγμα μήκους 12,5 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο, από τις Καστανιές μέχρι τη Νέα Βύσσα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδοκά να ανακόψει το κύμα λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι των οργανισμών μετανάστευσης πείστηκαν ότι η δύναμη της Frontex, που έχει αναπτυχθεί από τις αρχές Νοεμβρίου, δεν αρκεί για την ανακοπή του μεταναστευτικού κύματος στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το πρώτο ενδεκάμηνο του 2010 από τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου πέρασαν παράνομα 43.500 μετανάστες.

Αλλαγή σκυτάλης στην αντιδημαρχία με φόντο τα σκουπίδια

Τα χαμόγελα περίσσευαν κατά τη χθεσινή παράδοση - παραλαβή της αντιδημαρχίας καθαριότητας από τον απελθόντα αντιδήμαρχο Κώστα Καζαντζίδη στον διάδοχό του Στάθη Αβραμίδη (αριστερά), παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη. Όπως περίσσευαν τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Εγκαταστάθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι.

1 Φεβρουαρίου η αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ
Δεν χάνουν από τα κέρδη τους οι μέτοχοι

Το 2018 όλο το δίκτυο του μετρό
Νέο χρονοδιάγραμμα έργων από τον αρμόδιο υπουργό Γ. Μαγκριώτη

Οι τρεις ώρες που ο Ήλιος θα σκοτεινιάσει
Από τις 9 το πρωί περίπου μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου ο δίσκος του Ήλιου θα καλυφθεί κατά ένα μεγάλο κομμάτι του από τη Σελήνη. Η μερική έκλειψη Ηλίου αναμένεται να στρέψει τα τηλεσκόπια των αστροπαρατηρητών για μία ακόμη φορά στον ουρανό.

Στον αέρα ληξιαρχικές πράξεις λόγω... “Καλλικράτη”
Προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών καθώς εκκρεμεί ο διορισμός των ληξίαρχων

Λίστες αναμονής στα φαρμακεία λόγω έλλειψης φαρμάκων

Με… λίστες αναμονής δουλεύουν τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται σε περισσότερα από 500 φάρμακα. Οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν το λιγότερο μία βδομάδα, προκειμένου να βρεθεί το φάρμακο που χρειάζονται.

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές του 2011
Δηλώσεις συμμετοχής από τους υποψήφιους στο πρώτο 20ήμερο του Φεβρουαρίου

Μήνυμα Μυλόπουλου με πολλούς αποδέκτες
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε χθες με αφορμή τη νέα χρονιά ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.

Χιονοπτώσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων

Άγριο έγκλημα στην πλατεία Άθωνος

Με ένα σπασμένο μπουκάλι έκοψαν το νήμα της ζωής μίας 27χρονης Γεωργιανής τις πρώτες ώρες του νέου έτους και εγκατέλειψαν το πτώμα της δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Στα ίχνη Βούλγαρου για την κλοπή του αιώνα

Στη βουλγαρική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Οι κομπιναδόροι”, στόχος της οποίας είναι ο εντοπισμός της σπείρας που έκλεψε εκατοντάδες κιλά ασημιού και χρυσού από το αεροδρόμιο της Σόφιας, συμμετέχει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Νικόπολη: Ένας πάγκος γεμάτος κροτίδες

Mεγάλες ποσότητες βαρελότων, κροτίδων και πυροτεχνημάτων είχε στην κατοχή του ένας 57χρονος στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Σταυρούπολης.

Δράμα: Πήρε φωτιά… η τσόχα

Είχαν μετατρέψει ίντερνετ καφέ σε… καζίνο και έπαιζαν πόκερ.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 4 διαρρήκτες

Στα αστυνομικά κρατητήρια πέρασαν τις πρώτες μέρες του νέου έτους δύο ομογενείς, ηλικίας 25 και 38 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγη ώρα αφότου είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.