Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βελτιώνεται ο καιρός στην Ελλάδα ενώ η Ευρώπη δεινοπαθεί από το ψύχος

Ενώ η Ευρώπη δεινοπαθεί από την κακοκαιρία ο καιρός στην Ελλάδα βελτιώθηκε και πάλι και απ’ ότι φαίνεται έτσι θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες. Στη Θεσσαλονίκη οι επόμενες μέρες δε θα έχουν σημαντικές διαφορές από σήμερα. Συγκεκριμένα αύριο, Τρίτη, υπάρχει η πιθανότητα βροχής το πρωί με συννεφιά την υπόλοιπη μέρα και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 ως 12 βαθμούς Κελσίου. Η Τετάρτη αναμένεται να είναι συννεφιασμένη με θερμοκρασίες από 10 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά θα έχουμε και την Πέμπτη με πιθανή βροχή αργά τη νύχτα ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι από 8 ως και 15 βαθμούς Κελσίου.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα:
ΤΡΙΤΗ 21/12/10
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με
σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12/2010

Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 23/12/10

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Η Ευρώπη ταλαιπωρείται από το Σάββατο λόγω των χιονοπτώσεων που δυσκολεύουν τόσο την καθημερινότητα όσο και τις μετακινήσεις. Το ένα πίσω από το άλλο κλείνουν τα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια δημιουργώντας σύγχυση στο επιβατικό κοινό. Τα αεροδρόμια με τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Βρετανία.
Χθες το απόγευμα περίπου 1500 επιβάτες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ τα αεροδρόμια του Σαρλερουά (κέντρο) και τη Λιέγης (ανατολικά ) έκλεισαν. Περίπου 2000-3000 επιβάτες που ταξίδευαν προς το Λονδίνο, αλλά των οποίων οι πτήσεις είχαν εκτραπεί προς το Βέλγιο, παρέμειναν μπλοκαρισμένοι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο ίδιο αεροδρόμιο.Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από ή προς το Λονδίνο ή από την Φραγκφούρτη, αλλά επίσης και από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Λυών και την Τουλούζη. Επίσης καταγράφηκαν πολλές καθυστερήσεις.
Σήμερα έκλεισε και το αεροδρόμιο του Ορλί, στο Παρίσι, λόγω "ισχυρής χιονόπτωσης" όπως ανακοίνωσε πηγή του αερολιμένα. "Έπεσε χιόνι που έφθασε τα 10 εκατοστά μέσα σε μισή ώρα και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι πολύ δύσκολη", διευκρίνισε. Στο άλλο μεγάλο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας, το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, οι πίστες είναι ανοικτές και "σε πλήρη λειτουργία", σύμφωνα με την ίδια πηγή. Χθες Κυριακή, το 40% των πτήσεων ακυρώθηκε και 3.000 ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στους διαδρόμους του.Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, σχεδόν 300 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί λόγω του κύματος ψύχους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αερολιμένα. Την Κυριακή σχεδόν οι μισές από τις 1.329 προγραμματισμένες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη ακυρώθηκαν κυρίως γιατί είχαν κλείσει και άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης. Εκατοντάδες επιβάτες αναμένοντας τις πτήσεις τους, πέρασαν τη νύχτα στο
αεροδρόμιο όπου ράντζα είχαν τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών,
ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με το BBC στη Βρετανία χιλιάδες άνθρωποι είδαν τα σχέδια τους για τα Χριστούγεννα να αλλάζουν. Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω του ψύχους. Το αεροδρόμιο Χίθροου άνοιξε σταδιακά σήμερα ενώ τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ, του Εδιμβούργου, του Στάνσεντ αλλά και του Μπέρμπιγχαμ παραμένουν ανοιχτά.