Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα εν συντομία μέσα από τις σελίδες της « Μακεδονίας»

Έξι επαγγέλματα “ανοίγουν” το 2011

Την άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην άσκηση εκατοντάδων επαγγελμάτων του τομέα των υπηρεσιών προβλέπει νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Παγίδες κουνουπιών κατά του ιού του Δυτικού Νείλου

Έγκαιρη θωράκιση της χώρας μας απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος πλέον έχει εγκατασταθεί και στην Ελλάδα, προτείνουν οι επιστήμονες. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίο να εγκατασταθεί ένα σύστημα παρακολούθησης των κουνουπιών με την τοποθέτηση παγίδων σε διάφορες περιοχές, κάτι που πρέπει να γίνει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

“Εκτός λογικής ο αντικαπνιστικός νόμος”

Υπέρμαχος -κατ’ ανάγκην- της αλλαγής του αντικαπνιστικού νόμου δηλώνει ο απερχόμενος νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε μια προσπάθεια να εκφράσει την αγωνία του για τα καταστήματα εστίασης που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος.

“Ένας νέος κύκλος ανοίγει για όλους μας”

Ημερομηνία: 21/12/2010

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη πραγματοποιήθηκε χθες η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με την παρούσα σύνθεσή του. Η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου θα τελεστεί μεθαύριο το μεσημέρι και θα είναι κατά βάση πολιτική.

Η… έφηβη νομαρχία υιοθετείται από την αιρετή περιφέρεια

Γεννήθηκε πριν από 16 χρόνια, με την προσδοκία να καταστεί ισότιμος αδελφός με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τους δήμους. Όμως, ο θεσμός της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αναγκάζεται να εγκαταλείψει οριστικά την τοπική αυτοδιοίκηση πάνω στην… εφηβεία, για να δώσει τη σκυτάλη στη αιρετή, πλέον, περιφέρεια.

Τρίωρος εφιάλτης στα χέρια ληστών

H έκρηξη της βίας και της εγκληματικότητας, με περιστατικά πρωτοφανούς αγριότητας, που καταγράφονται καθημερινά, αναδεικνύει την αδυναμία των διωκτικών αρχών να ελέγξουν την κατάσταση. Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αποτελούν εύκολο στόχο για τις συμμορίες κακοποιών, δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς ούτε μέσα στα σπίτια τους!

Εξαρθρώθηκε η "μαφία" των ΑΤΜ

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οκταμελής συμμορία που ήταν δομημένη στα πρότυπα της μαφίας και ειδικευόταν στις κλοπές ΑΤΜ τραπεζών και υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

Νομικά “ξεκάθαρη” η υπεξαίρεση στο δήμο

“Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο…”, απάντησε η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης, απορρίπτοντας το αίτημα της Εισαγγελίας να αναλάβει εφέτης - ανακριτής την υπόθεση διερεύνησης του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου του δήμου Θεσσαλονίκης. Ολοι -πλην ενός- οι πρόεδροι και εφέτες ταυτίστηκαν με την αρνητική εισήγηση ότι η υπόθεση δεν έχει “νομικές δυσχέρειες”, λόγω των οποίων θα ήταν απαραίτητη η εξέτασή της από ανώτερο δικαστή.

Έψαχναν τον παράδεισο, αλλά βρήκαν τον θάνατο από το ψύχος

Πέθαναν από το κρύο δύο μετανάστες που βρέθηκαν λίγα μέτρα από την κοίτη του ποταμού Έβρου, κοντά στη Νέα Βύσσα. Στην ίδια περιοχή αστυνομικοί εντόπισαν αναίσθητο, πάλι λόγω ψύχους, ακόμη έναν αλλοδαπό, τον οποίο μετέφεραν στο νοσοκομείο και έτσι σώθηκε.