Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς



Αλλαγές χωρίς διάλογο και συναίνεση»

«Όχι σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική» είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ. Παράλληλα, πρόβαλε την ανάγκη συνταγματικής αλλαγής, για τη θέσπιση του καταστατικού χάρτη του 21ου αιώνα.Ο κ. Σαμαράς, στην εισήγησή του, μίλησε για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».
«Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «το πρώτο βήμα της εθνικής πορείας προς τον μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος, είναι ο ορισμός της Βουλής, μετά τον Ιούνιο του 2013, ως Αναθεωρητικής» και υποστήριξε ότι «η χώρα χρειάζεται έναν Συνταγματικό χάρτη, που να αποτελεί σύγχρονο πλαίσιο αρχών και κανόνων μιας νέας πολιτικής αντίληψης για τη δομή, οργάνωση και λειτουργία της πολιτείας στην κατεύθυνση της αναγέννησης, την ανάπτυξης και την ανάταξη της εθνικής μας υπερηφάνειας».
«Η αναθεώρηση θα πρέπει να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, που είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας και που εμποδίζεται από αγκυλώσεις, που ακυρώνουν τα πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και αποθαρρύνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες. Και, προφανώς, δεν μπορεί παρά να προωθήσει την αποκατάσταση της κλονισμένης ασφάλειας δικαίου, στην απονομή της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επιδίωξη της ΝΔ, συνέχισε, είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο Αρχών μιας Ελλάδας εθνικά υπερήφανης, οικονομικά αναπτυγμένης και κοινωνικά δίκαιης. Πλαίσιο αρχών για μια Νέα Μεταπολίτευση.
Δίνοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επιτροπή του κόμματος, ανέφερε ότι «τις αλλαγές αυτές θα τις επιχειρήσουμε παραμένοντας πάντοτε πιστοί στις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, διευρύνοντας με τις αναθεωρητέες διατάξεις που θα προτείνουμε, την ισχύ της εφαρμογής των Γενικών Αρχών του Καταστατικού μας Χάρτη και την καθολική επικράτηση και αποδοχή τους στη λειτουργία της Πολιτείας».
Και έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας: «Οι ώρες είναι κρίσιμες. Κρινόμαστε όλοι από το βαθμό της εθνικής μας ευθύνης, μπροστά σε μια προσπάθεια συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ισχυροποιήσουμε και πάλι την οικονομία και τη χώρα, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια νέα, αξιόπιστη, με κύρος και θεσμικά ισχυρή Νέα Ελλάδα».