Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Σύντομα νέα μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»


“Ιερές” καταθέσεις ύψους 2,5 εκ. ευρώ

Φύλλο και φτερό κάνουν τραπεζικό λογαριασμό μοναχού με καταθέσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ η επιτροπή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα) και το Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Κεντρικής Μακεδονίας.

“Συγνώμη, λάθος…”

Η κατάθεση του συγκατηγορούμενού του, που συνελήφθη να κατέχει ναρκωτικά, ήταν το μοναδικό στοιχείο σε βάρος του, και στη δίκη αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Χριστουγεννιάτικη θερμιδική “βόμβα”

Δύο έως τρία κιλά, που μεταφράζονται σε χιλιάδες θερμίδες, κρύβονται πίσω από το νόστιμο αλλά ταυτόχρονα και ανθυγιεινό εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες, κρέατα, αλλά και αλκοόλ, έχουν την τιμητική τους στις προτιμήσεις μας, ωστόσο είναι πολύ εύκολο να μας φορτώσουν με περιττές θερμίδες.

Πρόστιμο - μαμούθ 1,2 εκ. ευρώ για το παγοδρόμιο



Πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ βεβαίωσε η διεύθυνση προσόδων του δήμου Θεσσαλονίκης στην επιχείρηση που έστησε το παγοδρόμιο στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς λειτουργεί χωρίς άδεια.

Η κουβανέζα πρώην σύζυγος σκότωσε τον ψυχίατρο

Η παρατηρητικότητα του μοναδικού μάρτυρα, του ατόμου που βρήκε κατακρεουργημένο με 14 μαχαιριές έξω από το αυτοκίνητό του τον 48χρονο ψυχίατρο Κώστα Ζαφείρη, στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσης και Αδαμάντιου Κοραή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, βοήθησε τις διωκτικές αρχές στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Λήστεψαν 60χρονη, αλλά τους... έπεσε το πορτοφόλι!

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μια 60χρονη που έπεσε θύμα ληστείας επιστέφοντας στο σπίτι της στην Άνω Πόλη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι νεαροί ληστές, μέσα στη βιασύνη τους, άφησαν πίσω το πορτοφόλι με σχεδόν όλα τα χρήματά της.

Καλές γιορτές με… δέκα μήνες φυλάκιση

Επικυρώθηκε από το πενταμελές εφετείο Θράκης η ποινική ευθύνη της προέδρου πρωτοδικών Μαρίας Ψάλτη, του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου για την καθυστέρηση δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης που αφορούσε τις ιερές ανταλλαγές στη λίμνη Βιστωνίδα και αποτέλεσε την αρχή του σκανδάλου.

Οι μεταμοσχεύσεις σώζουν και συμφέρουν

Όχι μόνο σώζουν ανθρώπινες ζωές οι μεταμοσχεύσεις, αλλά ταυτόχρονα “σώζουν” και τα ταμεία του κράτους, καθώς το κόστος φροντίδας ενός μεταμοσχευμένου ασθενή είναι σαφώς χαμηλότερο.

Στο έλεος του καιρού Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Απροστάτευτοι απέναντι στις… διαθέσεις του καιρού μοιάζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, καθώς δεκάδες περιοχές των δύο νομών βρίσκονται στο “κόκκινο” για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Έτοιμο να δεχθεί τους λιλιπούτειους “ενοίκους”

Έτοιμο να φιλοξενήσει τους πρώτους “ενοίκους” του είναι το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του δήμου Νεάπολης, ένα από τα τελευταία έργα που παραδίδει στη λήξη της θητείας της η δημοτική αρχή. Από τις αρχές Ιανουαρίου το κέντρο θα μπορεί να φιλοξενεί περί τα 200 παιδιά ημερησίως, τα οποία θα απασχολούνται δημιουργικά, απαλλάσσοντας από το άγχος της φύλαξης τους εργαζόμενους γονείς.