Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα εν τάχει μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»

"Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο" λέει και επισήμως η κυβέρνηση

Τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Ελλάδας αρκούν για να καλύψουν το ένα τρίτο των αναγκών της για τα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, που δρομολογεί τη σύσταση εθνικού φορέα για την έρευνα και εκμετάλλευση του μαύρου χρυσού στη χώρα μας.

Σε τροχιά υλοποίησης 130 νέα έργα

Εκατόν τριάντα νέα έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 336 εκατ. ευρώ, μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης στους επτά νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) μέσα στο 2010.

Ληστές με... ευαισθησία

Οι ληστές με τα μαύρα όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν, αλλά έσπευσαν να βοηθήσουν τη γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της κατά την εισβολή τους στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Θα κερδίσουμε τον ‘Καλλικράτη’”

Υπό τη σκιά που άφησε ο θάνατος του Νίκου Γιαννόπουλου, που διετέλεσε τα προηγούμενα χρόνια επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης “σφράγισε” χθες οριστικά τα πρακτικά των συνεδριάσεων, ολοκληρώνοντας τον κύκλο 16 χρόνων της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Παίζουν με τη ζωή των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία

Κορόνα γράμματα παίζει η κυβέρνηση τη ζωή των ασθενών με μεσογειακή αναιμία που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Αιχμές Εφραίμ για δικαστές

Σαφείς υπαινιγμούς ότι η δικαστική απόφαση του πενταμελούς εφετείου Θράκης για την υπόθεση των διεκδικήσεων στη λίμνη Βιστωνίδα είναι προειλημμένη, άφησε χθες από το εδώλιο του κατηγορουμένου ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση δικαστή του εφετείου.

Ιστορικά επιχειρήματα για ένα πολιτικό ζήτημα”

Αποκαλυπτικά έγγραφα για τον χειρισμό του Μακεδονικού προβλήματος τις δεκαετίες 1970-1990 και τις αναλογίες που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το βιβλίο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών με τίτλο “Ο ακήρυκτος πόλεμος για το Μακεδονικό. Βουλγαρία - Γιουγκοσλαβία 1968-1989”.