Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Συγκεκριμένα, στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του τραμ, του προαστιακού και του ΟΣΕ. Λόγω της απεργίας δεν ισχύει την Τετάρτη ο δακτύλιος.
Σε ό,τι αφορά στον ΟΣΕ, ειδικότερα, σήμερα καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην των διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία. Κανονικά θα γίνουν και τα δρομολόγια 604 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη καταργείται.
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Οι σιδηροδρομικοί διαμαρτύρονται για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κάνει λόγο για 2.700 μετατάξεις, ενώ ο σχετικός νόμος του υπουργείου Υποδομών μιλούσε για 2.351.
Αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών αφήνουν και τα Δ.Σ. των σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν τους δέχθηκαν προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους. Απαντώντας ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας υπογράμμισε πως «υπάρχει ένας νόμος με δεδομένες μετατάξεις, δηλαδή 2.351 και ότι ο αριθμός 2.700 αφορά τις διαθέσιμες θέσεις «για να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερες επιλογές».