Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σύντομα νέα μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας».


Παραλύει η χώρα σήμερα από την 24ωρη απεργία

Απεργούν οι εργαζόμενοι σε:
- Λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας από ένα έως δύο λεωφορεία ανά γραμμή
- Αεροπλάνα: Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις της Olympic Air και της Aegean Airlines.
- Τρένα και πλοία: Ακυρώσεις δρομολογίων.
- Νοσοκομεία: Με προσωπικό ασφαλείας.
- Φαρμακεία: Ανακοινώθηκε πρόγραμμα απεργιακής “εφημερίας”.
- Νομαρχίες και δημαρχίες - ΔΕΚΟ - Δικαστήρια - Τελωνεία - Εκπαίδευση - Ιδιωτικό τομέα - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ακυρώθηκαν 140.000 ραντεβού στο ΙΚΑ

Λόγω της πενθήμερης απεργίας των γιατρών, οι ασθενείς πρέπει να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους.

ΤΑΞΙ: Χωρίς δώρο Χριστουγέννων

Να μην εισπράξουν φέτος χριστουγεννιάτικο δώρο αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, σε ένδειξη συμπαράστασης στους επιβάτες στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά λόγω της κρίσης, όπως είχαν κάνει και την περίοδο του Πάσχα.
• Η ομοσπονδία των οδηγών ταξί αποφάσισε να γίνει σήμερα στάση εργασίας από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 και κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.

Απείλησε να αυτοπυρποληθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Αστυνομικοί πρόλαβαν και ακινητοποίησαν πρώην βιοτέχνη από τη Θεσσαλονίκη

Οι ειδήσεις σκοτώνουν τη λίμπιντο

Κοντεύουν μεσάνυχτα, είστε στην κρεβατοκάμαρα και βλέπετε στην τηλεόραση πολιτικούς να τσακώνονται; Εσείς μπορεί να ξαγρυπνάτε χάριν της ενημέρωσης, αλλά το πιθανότερο είναι η λίμπιντό σας να έχει πέσει για ύπνο.

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στο ιστορικό μοναστήρι
Το φως της ημέρας αποκάλυψε τις ζημιές στη μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών

Φλώρινα: Διαμαρτυρία για την κατάργηση της γραμμής

Ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα, εξέδωσε το νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας, το οποίο θα αποστείλει στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς της κυβέρνησης και στους αρχηγούς των κομμάτων. Η νομαρχία χαρακτηρίζει παράλογη την κατάργηση των δρομολογίων τη στιγμή μάλιστα που η σιδηροδρομική γραμμή προς τη Φλώρινα ανακαινίστηκε μόλις πριν από τρία χρόνια με δαπάνες της ΕΕ. Όπως υποστηρίζουν οι τοπικοί φορείς, η συγκεκριμένη γραμμή δεν είναι ζημιογόνος, καθώς έχει πληρότητα πάνω από 50%, ενώ τις Κυριακές και τις αργίες η πληρότητα ξεπερνάει το 100%, με αποτέλεσμα κάποιοι επιβάτες να ταξιδεύουν όρθιοι.

ΕΥΑΘ: Γιορτή για τα παιδιά

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή της για τα παιδιά των εργαζομένων της διοργανώνει η ΕΥΑΘ ΑΕ την ερχόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, στις 12.00, στο ξενοδοχείο “Holiday Inn” (Μοναστηρίου 8, Θεσσαλονίκη). Τα παιδιά θα περιπλανηθούν στο "Μαγεμένο δάσος", όπου νεράιδες και ξωτικά θα υποδεχτούν τον Άγιο Βασίλη, και θα διασκεδάσουν με παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά τρικ και χορευτικούς διαγωνισμούς. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της ΕΥΑΘ με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.