Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η επικαιρότητα μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»

Κρίσιμες εκλογές και επίσχεση εργασίας
Οι κρισιμότερες εκλογές στα μεταπολιτευτικά χρόνια στον κλάδο των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης διεξήχθησαν χθες για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων των ενώσεών τους.

Στις φυλακές ακόμη δύο συλληφθέντες της κατάληψης

Δύο αδέλφια οδηγήθηκαν στις φυλακές για την υπόθεση των κλεμμένων αλεξίσφαιρων γιλέκων, που βρέθηκαν σε αντιεξουσιαστικό στέκι στις φοιτητικές εστίες κατά την έφοδο της ασφάλειας.

Αγνοείται 35χρονος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα

Εξακολουθεί να αγνοείται ένας 35χρονος εργαζόμενος σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Σερρών, ο οποίος την περασμένη Κυριακή παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

Ποινική δίωξη σε βάρος επιχειρηματία για ξέπλυμα χρήματος

Νέες διαστάσεις παίρνουν οι συναλλαγές επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας, που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου με αγορές ανταλλάξιμων οικοπέδων.

Μύλος για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή

Την κινητοποίηση του ίδιου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προκάλεσε το έγγραφο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου προς την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, με το οποίο βάζει “απαγορευτικό” για την εγκατάσταση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή απέναντι από το δημαρχείο.

Καταργούν τα αθλητικά σχολεία

Μετά τις πορείες, τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις για τα αθλητικά σχολεία, που έχουν πλέον μείνει χωρίς προπονητές, έρχεται η επίσημη απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργησή τους.

Eργαζόμενοι βάζουν λουκέτο στους παιδικούς σταθμούς

Στον δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 560 παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της Πολίχνης, καθώς οι περίπου 80 εργαζόμενοι προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας.

Πιο εύκολα βρίσκεις το τζόκερ παρά το φάρμακο σου

Περισσότερα από 400 φάρμακα για σοβαρές ασθένειες, όπως Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ και καρδιολογικές παθήσεις, ακόμη και η παραδοσιακή ασπιρίνη, αποτελούν είδος προς εξαφάνιση στα φαρμακεία της χώρας.

Διαρρήκτες με μανδύα... μετανάστη

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι σε περιοχές του Έβρου από χτυπήματα ομάδων αλλοδαπών, που εισέρχονται ως λαθρομετανάστες για να διαπράξουν κλοπές και διαρρήξεις και φεύγουν αμέσως από τη χώρα.

Υποπτος φάκελος στη γιάφκα της Θεσσαλονίκης

Φάκελο πανομοιότυπο με τους φακέλους-βόμβες που έστειλαν σε ξένες πρεσβείες και αρχηγούς κρατών τα μέλη της οργάνωσης “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς” βρήκαν οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Το εύρημα εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για την ταυτοποίηση βιολογικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Ανάχωμα στον τουρισμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Υπέρ των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα ανοίξουν τον δρόμο για τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου τάχθηκαν πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών και οικονομικών φορέων που μετείχαν στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης διεμήνυσε, εξάλλου, εκ νέου ότι δεν προτίθεται να προβεί σε μετονομασία της Αγίου Δημητρίου ούτε να ανεγείρει μνημείο για την επανάσταση των Νεοτούρκων στη Θεσσαλονίκη.