Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση του κ. Σταύρου Καλαφάτη στις ανακοινώσεις του κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη μετά από σύσκεψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε τα εξής :
«Για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης θέλοντας να επικοινωνήσει με την πόλη. Ανακάλυψε λοιπόν της έννοια της «Εταιρικής Σχέσης» της Θεσσαλονίκης με το Μετρό. Προφανώς θέλει να αναπτύξει αυτή τη σχέση με τους φορείς, τους καταστηματάρχες και τους πολίτες, ώστε αυτοί να εκπαιδευθούν, να μάθουν, να συνηθίσουν και να ζουν γύρω από τα σταματημένα εργοτάξια. Τους καλεί πλέον να διαγνώσουν τη μουσειακή, αρχαιολογική και πολιτιστική αξία των εργοταξίων, αφού από ότι φαίνεται η λειτουργική συγκοινωνιακή τους αξία θα αργήσει να φανεί. Σήμερα η εκτέλεση των έργων περιορίζεται στο 50% των εργοταξίων, στα οποία κυρίως εξελίσσονται μόνο αρχαιολογικές ανασκαφές. Το αρμόδιο Υπουργείο αντί να εστιάσει αυστηρά τις δυνάμεις του στο νευραλγικό αυτό έργο, τις διαχέει εξαγγέλλοντας Τραμ και άλλα τέτοια. Ήδη ο χρόνος ολοκλήρωσης της βασικής γραμμής του Μετρό μεταφέρθηκε για το 2015. Η διοίκηση του Μετρό παραμένει εξαρτημένη από την Αττικό Μετρό Α.Ε. παρά τις δεσμεύσεις για μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη.
Οι Θεσσαλονικείς έχουμε πλέον διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση δύο πράγματα έχει μάθει να κάνει καλά. Να συσκέπτεται και να επικοινωνεί! Ελπίζουμε μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης να μάθει και να πράττει».