Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σύντομα νέα μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»

Με 888 εκατ. ευρώ επιδοτήσαμε τον ΟΑΣΘ


Αδρά χρηματοδοτούν οι έλληνες φορολογούμενοι τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι μέτοχοί του να απολαμβάνουν το μονοπώλιο των αστικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, να μοιράζονται κέρδη περί τα 16 εκατ. ευρώ και να δαπανούν για μισθοδοσία ποσό άνω των 110 εκατ. ευρώ ετησίως

Σε βαθύ ύπνο έπιασε ο χιονιάς τους δημάρχους

Παντελώς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση στον νόμο Θεσσαλονίκης.

“Δωράκι” 180 εκατ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους!
Τους χαρίζουν το κέρδος που κόβουν από τις φαρμακαποθήκες.
Από το μέτρο πλήττονται κατά κύριο λόγο οι συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες εφοδιάζουν την ελληνική αγορά και λιγότερο οι ιδιωτικές που εστιάζουν τις δραστηριότητές τους στις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές.

Ζωντάνεψε η φρίκη του εγκλήματος στη Νέα Πέραμο

Ισόβια και πολυετής κάθειρξη για τον φόνο του δημάρχου Παγγαίου

Δολοφόνησαν ψυχίατρο με δεκατέσσερις μαχαιριές

Στο σκοτάδι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του 48χρονου ψυχίατρου, που βρέθηκε κατακρεουργημένος το βράδυ της Τρίτης στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσης και Αδαμάντιου Κοραή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Θρίλερ με την έκδοση 37χρονου στη Ρωσία

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης είχε μετατρέψει την ποινή του σε “κοινωφελή εργασία”
Κάθειρξη 17 ετών στον πλαστογράφο δικηγόρο

Είχε υπεξαιρέσει χρήματα από πελάτες του

Κύκλωμα εξέδιδε δάνεια με πλαστά πιστοποιητικά Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου με πλαστά πιστοποιητικά κατάφεραν και εισέπραξαν από δάνεια και πιστωτικές κάρτες ποσό μεγαλύτερο του μισού εκατομμυρίου ευρώ, αποκαλύφτηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σέρρες: Ξάφρισαν το παγκάρι και τα λεφτά του εράνου!

Eπιτήδειοι διέρρηξαν τον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στο Δαφνούδι Σερρών και άρπαξαν 1.500 ευρώ από το παγκάρι του ναού και το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας. Οι ιερόσυλοι μπήκαν στην εκκλησία σπάζοντας ένα από τα παράθυρα του ναού, αφού προηγουμένως δεν είχαν καταφέρει να διαρρήξουν την πόρτα. Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον νεωκόρο, ο οποίος αντίκρισε τις ζημιές στον ναό μόλις άνοιξε την εκκλησία. Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο από το παγκάρι, το οποίο παραβίασαν με ειδικό τροχό μέσα στο ιερό. Πριν φύγουν έβαλαν στις τσέπες τους και όσα ψιλά είχε το φιλόπτωχο ταμείο, στο οποίο οι κάτοικοι του χωριού συγκέντρωναν τα χρήματα από την πώληση των ημερολογίων για το νέο έτος.

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε φροντιστήριο

Στο στόχαστρο νεαρού κουκουλοφόρου ληστή βρέθηκε φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην περιοχή της Ανάληψης. Ο δράστης τρύπωσε μέσα στο φροντιστήριο λίγο πριν η ιδιοκτήτριά του να κλειδώσει τις πόρτες και να φύγει. Την ώρα εκείνη είχαν τελειώσει τα μαθήματα σε όλες τις τάξεις και είχαν αποχωρήσει όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές. Ο άγνωστος ληστής, κρατώντας ένα μαχαίρι, ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου και απειλώντας την με τη ζωή της άρπαξε όσα χρήματα είχε στην κατοχή της και έφυγε.

Κιλκίς: Στα χέρια της αστυνομίας οι τρεις ληστές

Άσχημη κατάληξη είχε για τρεις νεαρούς η ληστεία μιας καφετέριας στη Γουμένισσα Κιλκίς, καθώς λίγη ώρα αργότερα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ. Οι τρεις δράστες εισέβαλαν στην καφετέρια και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τους πελάτες και τον ιδιοκτήτη. Ο ένας πλησίασε στο ταμείο και άρπαξε όλα τα χρήματα που υπήρχαν μέσα, ενώ οι συνεργοί του κρατούσαν ακινητοποιημένους τους θαμώνες. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν να κινούνται με το αυτοκίνητό τους σε δρόμο της πόλης. Τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.